Evo kako bi Zmajevi mogli izgledati na utakmici protiv Austrije

tačno.net
Autor/ica 24.2.2015. u 10:33

Evo kako bi Zmajevi mogli izgledati na utakmici protiv Austrije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca igra prijateljsku utakmicu protiv Austrije u Beču.

Za razliku od prošlog selektora Zmajeva Safeta Sušića, koji je u prijateljskim utakmicama na teren izvodio uglavnom najjači sastav, Mehmed Baždarević planira probati igrače nove igrače i na novim pozicijama.

“Što se tiče utakmice protiv Austrije, sigurno će biti par novih igrača. Još je rano da govorim o imenima, ali želim probati igrače koji do sada nisu dobili šansu”, potvrdio je Baždarević.

U javnosti se spominje nekoliko novih imena, a protiv Austrije bi Baždarević želio probati i neke standardne igrače, kao što su Miralem Pjanić i Anel Hadžić, koji su članovi prvih 11 u ovim kvalifikacijama.

Moguće je da na golu priliku konačno dobije sjajni Ibrahim Šehić, koji ove sezone oduševljava formom u svom klubu Qarabagu.

Od kako je pronašao klub, Ognjen Vranješ bi trebao dobiti svoje mjesto u reprezentaciji, dok će Edin Cocalić, gotovo pa sigurno, uskoro debitovati u dresu Zmajeva.

Mensur Mujdža muku muči sa minutažom u svom Freiburgu, ali s obzirom na deficit na poziciji desnog bočnog, kao i činjenicu da je Mujdža do sada uglavnom bio starter, moguće je da mu Baždarević pruži priliku protiv Austrije.

Clip

Nešto je drugačija priča sa pozicijom lijevog beka, odnosno Seadom Kolašincem, koji ima zagarantovano mjesto u prvih 11, ali mu nedostaje utakmica, s obzirom da je dosta dugo bio van terena zbog povrede.

U veznom redu priliku bi mogli dobiti polivalentni Anel Hadžić, koji je u ovim kvalifikacijama bio jedna od rijetkih svijetli tački u igri bh. tima. Hadžić je te utakmice igrao na poziciji stopera, a Baždarević bi ga volio vidjeti na njegovoj prirodnoj poziciji, defanzivnog veznog.

S obzirom da Baždarević planira mnogo veću ulogu za Miralema Pjanića, kojeg bh. selektor vidi kao svog glavnog igrača, uz Edina Džeku naravno, vrlo je vjerovatno da će Pjanić komandovati sredinom terena.

U veznom redu priliku bi mogli dobiti jedan debitant, jedan povratnik i jedan igrač koji je bez mnogo minuta u svom klubu ove sezone, Mario Vrančić, Semir Štilić i Izet Hajrović.

Edin Džeko je jedan od najboljih napadača u Evropi, a to Baždarević jako dobro zna, kao što zna i Džekine mogućnosti. Iz tog razloga priliku bi od prve minute trebao dobiti Milan Đurić, još jedan (nadajmo se) debitant, koji tek treba da se dokaže u reprezentativnom dresu.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 24.2.2015. u 10:33