Evropska liga: Sevilla pomela Porto, Juventus ovjerio prolaz dalje

tačno.net
Autor/ica 11.4.2014. u 07:48

Evropska liga: Sevilla pomela Porto, Juventus ovjerio prolaz dalje

Nogometaši Seville plasirali su se u polufinale Evropske lige. U uzvratnoj utakmici četvrtfinala na svome su Sanchez-Pizjuanu pobijedili Porto s 4-1 i tako nadoknadili zaostatak 0-1 iz prvog dvoboja.

Andalužani su prva tri gola postigli već u prvih pola sata igre čime su bacili goste u nokdaun iz kojeg se više nisu izvukli. U petoj je minuti strijelac za Sevillu s bijele tačke bio Ivan Rakitić. Prije toga je Danilo u kaznenom prostoru sapleo Carlosa Baccu.

U 26. je minuti na 2-0 povećao Vitolo nakon što mu je Bacca glavom proslijedio loptu. A nakon što je bio uključen u prva dva gola, kolumbijski je napadač tri minute kasnije i sam zabio za 3-0.

Tračak nade Portugalcima ukazao se u 54. minuti kada je domaći igrač Coke dobio drugi žuti karton. Nisu to ipak znali iskoristiti, a u 79. su minuti primili i četvrti gol. Strijelac je na asistenciju Vitola bio Kevin Gameiro. U drugoj minuti sudijske nadoknade poraz gostiju je lijepim udarcem izvan kaznenog prostora ublažio Ricardo Quaresma.

U Torinu je Juventus savladao Lyon s 2-1 i tako potvrdio prolaz dalje nakon što je i u prvoj utakmici bio bolji s 1-0. Domaći su poveli već u četvrtoj minuti kada je još jednom iz slobodnog udarca precizan bio Andrea Pirlo. Izjednačio je Jimmy Briand u 18. minuti udarcem glavom, ali nisu gosti imali snage za preokret i senzaciju. Štaviše, u 68. je minuti Samuel Umtiti skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon udarca Claudija Marchisija.

Benfica je prošle sedmice slavila u gostima kod AZ Alkmaara s 1-0, a ovaj je četvrtak i pred svojim navijačima na Luzu došla do pobjede (2-0) i prolaska u polufinale. Dvostruki je strijelac bio Rodrigo.

Evropska liga, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Benfica – AZ Alkmaar 2-0 (Rodrigo 39, 71), prva utakmica 1-0
Juventus – Lyon 2-1 (Pirlo 4, Umtiti 68-ag / Briand 18), prva utakmica 1-0
Sevilla – Porto 4-1 (Rakitić 5 – 11m, Vitolo 26, Bacca 29, Gameiro 79 / Quaresma 90+2), prva utakmica 0-1

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 11.4.2014. u 07:48