Fabregas zadužio “četvorku”, Barsa odredila obeštećenje od 200 miliona!

Autor/ica 15.8.2011. u 08:07

Fabregas zadužio “četvorku”, Barsa odredila obeštećenje od 200 miliona!

 Pripremao sam se za najveći trenutak u svom životu – rekao je vidno uzbuđeni Cesc Fabregas na predstavljanju katalonskoj javnosti…

Saga oko transfera Cesca Fabregasa konačno je završila na način da se Španjolac vraća u Barcelonu, matični klub iz kojeg je otišao kao 16-godišnjak. Fabregas je predstavljen pred 30. 000 navijača na Camp Nouu.

– Dugo sam čekao na ovaj trenutak. Ovo je vrlo poseban dan za mene – rekao je Fabregas nakon potpisivanja petogodišnjeg ugovora.

– Znam da je mnogo vas bilo razočarano kada samo odlazio iz kluba, ali sada sam ovdje u najvećem izazovu svog života. Nakon osam godina provedenih u inozemstvu nadam se da ću sada ugraditi lijepe uspomene svim navijačima voljenog kluba Barcelone – veli Španjolac.

Fabregas nije zaboravio zahvaliti svom bivšem menadžeru Arsenu Wengeru, koji ga je kao golobradog mladića doveo iz Barcelonine omladinske škole, te novom treneru Josepu Guardioli na ukazanom povjerenju.

– Želim zahvaliti Guardioli na svom trudu uloženom u moj dolazak ovdje. Nisam bio spreman za prezalak prije dvije, tri godine, ali sada sam tu s najboljima na svijetu. Wenger je posebna osoba i uvijek ću ga smatrati drugim ocem, jer mi je dao svo znanje o nogometu. Znam da ljudi ovdje imaju lošu sliku o njemu, ali nemojte zaboraviti da sam ja ovdje zahvaljujući njemu. Zauvijek će mi ostati u glavi i srcu – rekao je Fabregas.

Španjolac je izrazio žaljenje jer nije mogao objasniti navijačima Arsenala što se događalo proteklih nekoliko mjeseci.

– Žao mi je što nisam uspio razgovarati s njima, ali i što sam morao otići nakon što sam proveo jednu trećinu svoga života s njima. Najviše žalim što nisam podigao trofej kao kapetan Arsenala, ali vjerujem da će i bez mene biti vrlo dobra momčad – smatra Španjolac.

Fabregas će prvi trening s Barceloninom momčadi odraditi tokom današnjeg (ponedjeljak) dana, a debi bi mogao doživjeti u uzvratnoj utakmici Španjolskog superkupa protiv Real Madrida.

– Spreman sam igrati, ali sve ovisi o treneru. Međutim, ponavljam, spreman sam – zaključio je Fabregas.

Autor/ica 15.8.2011. u 08:07