Federer pobjedio Nadala za finale sa Iznerom

Autor/ica 18.3.2012. u 09:40

Federer pobjedio Nadala za finale sa Iznerom

Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u finale turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu (Kalifornija) pošto je savladao španskog tenisera Rafaela Nadala sa 6:3, 6:4.

Meč je trajao svega 92 minuta a Federer je do 10. pobede u dosadašnjih 28 medjusobnih duela sa Nadalom, došao lakše nego što je to bilo ko očekivao.

Protivnik švajcarskom teniseru u završnom meču turnira koji se igra za nagradni fond od 5,5 miliona dolara biće Amerikanac Džon Izner koji je prethodno pobedio najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića sa 7:6, 3:6, 7:6.

Davati prognoze ko je favorit u tom duelu vrlo je nezahvalno. Sudeći po igrama Federera u dosadašnjem toku sezone njegove šanse su veće. Pre svega zbog činjenice da je od početka godine na turnirima poražen samo jednom (u polufinalu Australijen opena od Nadala), i da je već osvojio dve titule – u Roterdamu i Dubaiju.

S druge strane Iznerov adut je da je u jedinom ovogodišnjem okršaju sa Federerom bio uspešniji. Bilo je to pre mesec dana u osmini finala Dejvis kupa kada je američka reprezentacija deklasirala Švajcarce, a Izner dobio svoj singl meč protiv Federera.

Zanimljivo je da je Izner tek prvi put u karijeri ušao u finale jednog turnira iz Masters serije, dok je Federer samo u Indijan Velsu pobeđivao tri puta: 2004, 2005. i 2006. godine. Te 2006, Švajcarac je i poslednji put igrao u finalu Indijan Velsa.

Sada mu se pruža prilika da još jednom “osvoji Kaliforniju” čime bi došao do 73. titule u karijeri.

Autor/ica 18.3.2012. u 09:40