Ferguson: Proslava mog jubileja je ostavila traga na igračima

Autor/ica 6.11.2011. u 09:55

Ferguson: Proslava mog jubileja je ostavila traga na igračima

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson pronašao je olakšavajuću okolnost za dosta neuvjerljivu predstavu svojih igrača u domaćoj pobjedi nad Sunderlandom 1-0 u 11. kolu engleskog prvenstva.

Presudio je autogol bivšeg braniča ”crvenih vragova” Wesa Browna, koji je u prvoj minuti sudačkog dodatka u prvom dijelu nakon kornera sproveo loptu u vlastitu mrežu.

Uoči utakmice, Manchester United je odao priznanje Alexu Fergusonu, svom najdugovječnijem menadžeru u povijesti, jer je nazvao sjevernu tribinu po njemu. Naime, u nedjelju će Ferguson proslaviti točno 25 godina na klupi ”crvenih vragova”. Sljedećeg ljeta klub će postaviti i njegov kip izvan stadiona.

– Nikad nisam očekivao takvo odavanje počasti, to me stvarno iznenadilo. Vrlo sam ponosan i počašćen i zahvaljujem se klubu na ovim gestama. Baš lijepo od njih – rekao je Ferguson, ali je i priznao kako je cijela ta priča možda utjecala i na slabije izdanje ”crvenih vragova”.

– Ovo je bio dugačak dan i očito je da nismo igrali dobro. Ne znam je li to bilo zbog dobre Sunderlandove igre ili jednostavno zbog posebne prilike, koja je ovoga puta bila zbog mene. Ponekad se takve situacije znaju odraziti na igrače. Naša igra je bila dosta tjeskobna, a zadnjih 15 minuta čisto mučenje. No, i Sunderland je u tome odigrao svoju ulogu, nisu nam dopustili dugi posjed lopte. Oni su dobro organizirana momčad i čudim se stavovima koji se mogu čuti kako se oni, kao, muče. Kada vam u sastav dođe osam ili devet novih igrača, njima treba vremena za prilagodbu na momčad koja uopće nije loša – zaključio je Ferguson.

Autor/ica 6.11.2011. u 09:55