FIFA: Jedino BiH nije ponudila na prodaju svoje dresove za Mundijal

tačno.net
Autor/ica 11.3.2014. u 08:21

FIFA: Jedino BiH nije ponudila na prodaju svoje dresove za Mundijal

Na zvaničnoj stranici Svjetske fudbalske asocijacije moguće je vidjeti i kupiti set sportske opreme uključujući i dresove 31 od 32 reprezentacije koje će igrati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Naime, na stranici FIFA-e u kategoriji “Prodaja po zemljama” moguće je kupiti setove sportske opreme svih reprezentacija za Mundijal u Brazilu, osim za državni tim BiH.

Razlog tome je što BiH do kraja juna ove godine ima potpisan ugovor sa firmom Legea u čijim dresovima BiH mora nastupiti do tada, a o od 1. jula i na SP izabranici selektora Safeta Sušića trebala bi igrati u novoj opremi uglednog Adidasa.

Brojni sportski analitičari već sada pišu kako ovakav potez predstavlja ogromni financijski gubitak za BiH, to jeste Nogometni/Fudbalski savez ove zemlje.

Na stranici FIFA-e tako je već sada moguće kupiti dres reprezentacije Argentine, u kojem će nastupati na Mundijalu igrači te zemlje, po cijeni od 119,99 dolara, dok recimo dres reprezentacije Hrvatske košta 89,99 dolara.

oslobodjenje.ba

tačno.net
Autor/ica 11.3.2014. u 08:21