Filip Đorđević najtraženiji srpski fudbaler ikad

tačno.net
Autor/ica 18.11.2013. u 08:40

Filip Đorđević najtraženiji srpski fudbaler ikad

Napadač Nantesa Filip Đorđević ove sezone igra sjajno u Ligue 1, ali i za reprezentaciju Srbije, te ga brojni klubovi žele angažovati. Reprezentativac Srbije predstavlja jedno od najprijatnijih iznenađenja u francuskoj ligi, gdje je svojim golovima Nantes uveo iz druge lige.

Srbijanska štampa ističe da je Đorđević postao najtraženiji srpski fudbaler u historiji jer njegov potpis tokom predstojećeg zimskog prelaznog roka želi skoro 20 evropskih klubova. On bi mogao da bude i razlog svađe rimskih velikana, pišu danas italijanski mediji. Roma i Lazio će voditi veliku borbu oko njegovog dovođenja. 26-godišnji Đorđević s “kanarincima” ima ugovor do kraja sezone, a smatra da je malo vjerovatno da će napustiti klub u januaru, te će na ljeto biti slobodan igrač.Inače, Đorđević je ove sezone na 13 utakmica postigao osam golova u Ligue 1, a nedavno je bio strijelac i za Srbiju u prijateljskoj utakmicu protiv Rusije (1:1), odigranoj u Abu Dabiju. Trenutno dijeli drugo mjesto liste strijelaca francsuke lige sa sjajnim Zlatanom Ibrahimovićem. Osim rimskog dvojca, spominju se i Juventus, Inter,nekoliko francuskih timova, po dva bundesligaša i jedan član Premier lige, kao i neki turski, te ruski prvoligaši.

Corriere dello sport piše da je Lazio već ponudio Đorđeviću 1,2 miliona eura po sezoni, ali pod uvjetom da se prelazak realizuje tek na kraju sezone pošto su Rimljani prenatrpani fudbalerima van EU. To daje veliku prednost klubovima spremnim da već u januaru plate obeštećenje Nantesu, koje će biti ispod realne Đorđevićeve cijene. Tu su prije svih Inter i Fiorentina.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 18.11.2013. u 08:40