Fondacija Asmir Begović u Londonu održala uspješnu “Večer s golmanima”

tačno.net
Autor 28.10.2016. u 10:11

Fondacija Asmir Begović u Londonu održala uspješnu “Večer s golmanima”

“Zadovoljstvo mi je biti dijelom ove večeri”, rekao je okupljenim novinarima Petr Čech, koji je Chelsea, s kojim je osvojio četiri titule prvaka Engleske, četiri FA Kupa, tri Liga kupa, Ligu Evrope i Ligu prvaka, prošle sezone zamijenio gradskim rivalom Arsenalom. “Asmir radi sjajan posao s njegovom Fondacijom u Engleskoj i Bosni i Hercegovini i čast mi je da mogu pomoći”.

David James, koji je i sam osnovao fondaciju za pomoć siromašnima, je poručio kako je ponosan na period kojeg je proveo dijeleći svlačionicu sa našim brojem jedan.

“Od prvog dana bilo je jasno se da Asmir ima veliki talent, ali i da je vrijedan radnik i golman koji uživa u fudbalu”, kazao je James. “Drago mi je da mu se ispunila želja da kroz Fondaciju pomogne onima kojima to najviše treba, pogotovo u njegovoj domovini”.

Asmir Begović se zahvalio sponzorima, bez kojih rad Fondacije ne bi bio moguć, ali i svim posjetiocima i donatorima.

“Fondacija je rođena prije tri godine, sa idejom da pomognemo projekte obnove i izgradnje sportske sportske infrastrukutre u Bosni i Hercegovini, ali i u Engleskoj. U međuvremenu smo realizovali nekoliko projekata u obje zemlje, pogotovo za djecu s posebnim potrebama, i nadamo se da smo im barem malo pomogli da se u budućnosti nastave baviti sportom. Ponosan sam na sve ljudi koji sudjeluju u ovome, i veliko hvala svim sponzorima i donatorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće”, kazao je.

Da je uistinu tako potvrdili su i posjetioci Večeri s golmanima, koji su sudjelovali u dobrotvornoj aukciji. Skupljeno je ukupno 14.000 funti (oko 15.600 eura), a rekordnu cijenu ostvarila je rijetka kolekcija rukavica sa potpisima Jamesa, Čeha i Begovića, koja je prodana za 8.000 funti.

Fondacija Asmir Begović osnovana je 2013. godine s ciljem da pomogne obnovu i izgradnju rekreacijskih i sportskih objekata u Bosni i Hercegovini i Engleskoj. Cilj je potaknuti djecu da budu aktivna, vode zdrav život i učestvuju u sportskim aktivnostima.

tačno.net
Autor 28.10.2016. u 10:11

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija