Francuz napravio ispad godine: Skinuo majicu prije cilja pa ostao bez zlata

tačno.net
Autor/ica 15.8.2014. u 10:12

Francuz napravio ispad godine: Skinuo majicu prije cilja pa ostao bez zlata

Francuski trkač alžirskog porijekla, Mahiedine Mekhissi-Benabbad, prošao je prvi kroz cilj u utrci na 3000 metara s preprekama na Evropskom prvenstvu u Zürichu. No, zbog jedne greške ostao je bez zlata u rukama.

Mekhissi-Benabbad vodio je u utrci i kada je vidio da ga u zadnjih 50-ak metara niko ne može stići, skinuo majicu, stavio je u usta i tako trčao. U isto je vrijeme pozdravljao publiku. No, odmah je uslijedila kazna. Dobio je žuti karton i diskvalifikovan je.

“Skinuo sam majicu zbog sreće. Bio sam sretan što sam odbranio naslov od prošle godine. Nisam znao da ću dobiti žuti karton. Uživat ću danas”, rekao je Francuz.

No, uživanje je brzo prekinuto jer je dobio obavijest da je diskvalifikovan.
Umjesto njega, zlato je dobio Yoann Kowal iz Francuske, Poljak Krystian Zalewski srebrno, a Angel Mullera iz Španije bronzu.

Ovo nije prvi ispad koji je imao Mekhissi-Benabbad. Nakon utrke na 1500 metara u Monacu 2011. godine potukao se s Mehdijem Baalom iz francuske reprezentacije i to odmah nakon što su prošli cilj. A kada je prošle godine u Helsinkiju osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu na utrci 3000 metara s preprekama, odgurnuo je maskotu u kojoj je bila 14-godišnja djevojčica.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 15.8.2014. u 10:12