Fudbalski reprezentativci BiH poručili planeti: Never forget Srebrenica!

tačno.net
Autor/ica 11.7.2013. u 14:25

Fudbalski reprezentativci BiH poručili planeti: Never forget Srebrenica!

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su na svojim Twitter profilima ispisali poruke suosjećanja sa porodicama žrtvama genocida u Srebrenici, te svoje brojne fanove, ali i ljude iz cijeloga svijeta pozvali da nikada ne zaborave najveći zločin na tlu Evrope počinjen poslije Drugog svjetskog rata.

„Zauvijek u mislima… Never forget“, napisao je na Twitteru Edin Džeko, najbolji strijelac kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“. Napadač Manchester Cityja i reprezentacije BiH, kao i dječak koji je preživio četverogodišnju golgotu opsade Sarajeva, objavio je i sliku na kojoj je pisalo „Srebrenica, 11.07.1995., Don’t forget!!!“.

Golman Asmir Begović postavio je status „Never forget 11.07.95.“. Danas čuvar mreže engleskog Stokea, 1992. godine petogodišnjak koji je sa porodicom bio primoran izbjeći iz Trebinja, instalirao je i crnu „fotku“ ispisanu transparentom „Don’t forget Srebrenica“.

Vlaseničanin Vedad Ibišević, kojeg su sa kompletnom familijom, nakon okupacije, iz rodnog grada 1992. godine protjerale vojne i policijske formacije Republike Srpske i Srbije, postavio je ilustraciju „Srebrenica, ne zaboravimo 11. 7. 1995. – 2013.“.

Miralem Pjanić, fudbaler Rome i još jedan Podrinjac putem twittera planeti je iz Rima kratko i jasno poručio: „Nikada se i nikome ne ponovilo“!

tačno.net
Autor/ica 11.7.2013. u 14:25