Fudbalski savez Urugvaja: Tragovi ujeda lažni, napravljeni u fotošopu

tačno.net
Autor/ica 26.6.2014. u 15:48

Fudbalski savez Urugvaja: Tragovi ujeda lažni, napravljeni u fotošopu

Predsjednik Fudbalskog saveza Urugvaja Vilmar Valdes rekao je da “nema dovoljno dokaza” da se kazni Luis Suarez zbog griženja protivnika na Svjetskom prvenstvu, javlja B92.

Urugvaj je u utorak pobijedio Italiju sa 1:0, a Suarez je gornju vilicu zario u rame Giorgija Chiellinija. Urugvajci tvrde da je Suarez žrtva prljave kampanje engleskih medija i domćina Brazila, te da su navodni tragovi ugriza na pojedinim slikama lažni, napravljeni u fotoshopu.

“Vjerujemo da nema dovoljno dokaza da bismo primjenili kaznene mjere prema Luisu. Treba da bude jasno da video koji nam je dostavila FIFA stvarno nije jasan”, rekao je Valdes.

FIFA je pokrenula disciplinski postupak, a Urugvajcu prijeti do 24 meča suspenzije. Suarez je rekao da mu je Chiellini gurnuo rame i da se takve stvari dešavaju na terenu.

Takođe, Suarezu prijeti i gubitak sponzora, jer ga je Adidas navodno već upozorio da bude odgovorniji nakon ujedanja Ivanovića i suspenzije na deset utakmica.

Njemačka kompanija je navodno imala sastanak u Riju kako bi reagovala na “krizu”. Ugovor sa Suarezom navodno bi mogao da promijeni i poker sajt 888.com.

On je već dva puta ujedao rivale, prvi put kao igrač Ajaxa kada je u Holandiji suspendovan na sedam mečeva neigranja, a potom i u Engleskoj prošle godine, kada ga je ujedanje Branislava Ivanovića koštalo deset mečeva pauze.

oslobodjenje.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 26.6.2014. u 15:48