General odlazi u penziju: Elvir Rahimić završio karijeru

tačno.net
Autor/ica 14.5.2014. u 08:09

General odlazi u penziju: Elvir Rahimić završio karijeru

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i legenda moskovskog CSKA, Elvir Rahimić, odlučio je okončati profesionalnu karijeru.

Nakon što ga selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić nije pozvao na Svjetsko prvenstvo u Brazil, Rahimić je odlučio da završi karijeru, a na Mundijal će putovati kao dio stručnog štaba naše selekcije.

Odluka o povlačenju je bila sasvim očekivana, jer Rahimić već duže vremena ne igra za CSKA, a iako je postojala mogućnost da i pored toga u Brazil ide kao igrač, to se ipak neće dogoditi.

Iskusni 39-godišnji fudbaler čak 15 godina svoje karijere je proveo u Rusiji. Nakon dvije sezone u Anžiju, prešao je u moskovski CSKA gdje je postao ikona kluba za kojeg je nastupao čak 13 godina.

Tijekom bogate karijere u moskovskom klubu, Rahimić je osvojio gotovo sve trofeje. Četiri puta je bio prvak Rusije, sedam puta je osvajao Kup, pet puta Superkup, a osvojio je i Kup UEFA. Ukupno je Rahimić dres CSKA oblačio u 240 utakmica, a postigao je pet pogodaka. U moskovskom timu je dobio i nadimak General, kako ga većina navijača i zove.

S reprezentacijom BiH je ostvario plasman na Mundijal, na kojem ga, nažalost, nećemo gledati na terenu.

 

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 14.5.2014. u 08:09