Genijalni Messi s dva gola okrenuo vodstvo Granade

tačno.net
Autor/ica 16.2.2013. u 22:04

Genijalni  Messi s dva gola okrenuo vodstvo Granade

Argentinski nogometaš Lionel Messi i dalje briljira, pa je doslovno sam spasio svoju Barcelonu od velikih neugodnosti na gostovanju kod Granade (pobjeda 2-1), u ogledu 24. kola Primere.
Foto: Arhiv/AFP

Foto: Arhiv/AFP

Granada je nedavno pobijedila Real Madrid, a nije bila daleko niti da zaustavi Barcelonu, koja je igrala oslabljena u ovom susretu, jer je vezni red bio prazan bez Xavija i Inieste. No, imala je Barca Messija koji je postigao oba pogotka, te je tako četrnaesto kolo zaredom postigao barem jedan pogodak u Primeri.

Za Messija su ovo bili 36. i 37. sezonski pogodak u Primeri. Inače, onaj izjednačujuči Messija iz 50. minute je bio njegov 300. u Barceloni u svim takmičenjima.

Inače, Barcelona je na ovom susretu ostala šokirana u 26. minuti kada je Ighalo postigao pogodak za Granadu. Pogodak je bio donekle dvojben jer su vjerojatno milimetri odlučivali o tome je li bilo zaleđe ili ne.

Taj pogodak je, zapravo, bila jedna od rijetkih šansi domaće ekipe, a uglavnom se sve ostalo zanimljivo događalo na suprotnoj strani. Barcelona je od strane suca mogla (možda i morala) dobiti tokom prvog dijela dva jedanaesterca. Messi je pred kraj prvog dijela promašio nemoguće, s tri-četiri metra, a onda je u nastavku eksplodirao.

Izjednačio je u 50. minuti, a u 73. je dao sjajan pogodak iz slobodnog udarca, s 25 metara udaljenosti. Možda je domaći golman Tono mogao i bolje reagirati, no kada puca Messi očito je drugačije nego što to bilo tko drugi radi na svijetu.

U drugoj minuti sudačke nadoknade odličnu je šansu za izjednačenje imao Francuz Brahimi, ali je uspio pogoditi samo vanjski dio mreže.

tačno.net
Autor/ica 16.2.2013. u 22:04