Ginobili: Mirovina? Ne, želim još jedan naslov

tačno.net
Autor/ica 26.6.2013. u 10:01

Ginobili: Mirovina? Ne, želim još jedan naslov

Košarkaši San Antonija nisu uspjeli u netom završenoj sezoni doći i do petog NBA naslova u posljednjih petnaest godina. U neizvjesnom finalu je bolji od njih bio Miami s 4-3.

Nakon završetka serije najupitniije je bilo što će se dogoditi s Argentincem Manuom Ginobilijem. Ne samo zbog njegovih uskoro okruglih 36 godina, već zbog činjenice da mu je ugovor istekao i da je ovog ljeta slobodan igrač, te da se u posljednje vrijeme bori s čestim ozljedama.

Dakako, bilo je gotovo nemoguće zamisliti da će nastaviti karijeru negdje drugdje, daleko od Spursa, među kojima je od 2002. godine, ali su mnogi nagovještavali njegov odlazak u mirovinu.

Zato se Ginobili s tim pitanjem susretao na kraju finalne serije, a on je šutio do utorka navečer kada je u svojoj kolumni jasno napisao:

‘Naravno, ne znam što će se točno dogoditi, ali osjećam da želim gurati i dalje. Osjećam se košarkaški dobro, stvarno je lijepa sezona iza nas makar me grize način na koji smo izgubili finale. Nakon svega ne želim otići na takav način. Želim natrag, među svoje Spurse, među svoje dečke. Želim da zajedno pokušamo još jednom’, napisao je Ginobili.

S obzirom da će i 37-godišnji Tim Duncan gotovo sigurno nastaviti, evidentno je da će Spurs u vrlo sličnom sastavu dočekati novu sezonu i opet pokušati napasti NBA tron.

Ginobili je u ovoj posljednjoj sezoni inkasirao 14 milijuna američkih dolara, što ga je činilo najplačenijim igračem Spursa, a evidentno je, nastavi li kako kaže s karijerom, da će primati daleko manje u teksaškoj momčadi. Moguće je da potpiše i na jednu sezonu za NBA minimalac.

 

 

 

tportal.hr

tačno.net
Autor/ica 26.6.2013. u 10:01