Gratz predstavio Zakon o sportskim dioničkim društvima: Nudimo priliku za spas sportskih klubova!

tačno.net
Autor/ica 21.6.2017. u 12:08

Gratz predstavio Zakon o sportskim dioničkim društvima: Nudimo priliku za spas sportskih klubova!

Zastupnik Naše stranke u Parlamentu Federacije Dennis Gratz predstavio je na današnjoj pres-konferenciji Prijedlog zakona o sportskim dioničkim društvima. Nakon održanih konsultacija u Zenici, Sarajevu i Tuzli, te niza sastanaka sa sportskim radnicima, Gratz smatra da ovaj prijedlog uživa podršku sportske javnosti, te da je sada na potezu politika.

“Mnogi su očekivali od Zakona o sportu u BiH da će nam ponuditi upravo ovo – mogućnost da se udruženja građana preoblikuju u sportska privredna društva, kako bismo privukli investitore. Međutim, od toga nije bilo ništa. Brojne investicije i zainteresovani pojedinci čekaju neku bolju poslovnu klimu ili pronalaze načine da na neki način upravljaju klubovima. Ovo je čist i legalan način kako da konačno krenemo u spašavanja klubova kojma zbog dugovanja prijeti gašenje”, poručio je zastupnik Gratz.

“Zakon prepoznaje ograničenja kojim će se onemogućiti malverzacije u sportu, predviđa veću i bolju kontrolu poslovanja, ali i štiti tradiciju klubova. Komisija za sportska dionička društva će provoditi nadzor, te ćemo ovim procesom sport učiniti otvorenijim, pronaći nove šanse za razvoj i ulaganja, a naplativost nagomilanih potraživanja učiniti izvjesnim. U Parlamentu ću tražiti podršku za ovo rješenje, a od javnosti očekujemo da insistira da se ovom prijedlogu raspravlja i da Vlada Federacije da pozitivno mišljenje kako bi mogli ići dalje”, zaključio je Gratz.

tačno.net
Autor/ica 21.6.2017. u 12:08