Grke čeka ”pakao” na Bilinom polju

tačno.net
Autor/ica 22.3.2013. u 09:22

Grke čeka ”pakao” na Bilinom polju

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati utakmicu od izuzetne važnosti protiv Grčke na Bilinom polju u Zenici sa početkom u 20:45, koja se igra u okviru petog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Mnogi su ovu utakmicu proglasili jednom od najvažnijihu historiji. Ipak, mnogo bodova je u igri nakon ove utakmice. Večerašnji rezultat neće ništa odlučiti. Istina, pobjedom bi bili korak bliže Brazilu. Bilo koja od reprezentacija s tri boda večeras do kraja bi sigurno bila, osim u bodovnoj, i u psihološkoj prednosti.

Ova utakmica bi nam mogla biti mnogo teža, nego i ona u Atini. Jedno je sigurno, a to je da će Grke čekati “pakao” na tribinama Bilinog polja. Nevjerovatno interesovanje je vladalo za ovaj susret. Sigurno da su navijači naša velika prednost, a to su isticali i iz redova grčke reprezentacije. Nadamo se da će nas voditi do pobjede.

Tradicija nije na našoj strani. Do sada smo šest puta igrali protiv Grčke i nikada nismo slavili. Dvije utakmice su završene bez pobjednika, dok su četiri puta slavili Heleni. Ovo je odlična prilika da jednim udarcem vratimo Grcima za sve prethodne poraze. Da li će večeras Heleni konačno pasti?

Safet Sušić, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, već odavno je isticao da ćemo krenuti napadački protiv izabranika Fernanda Santosa. Popularni Pape imao je nekoliko dilema. Još uvijek nije poznato da li će nastupiti Miralem Pjanić, mada minimalne su šanse za to.

Sastav koji bi mogao istčati na teren Bilinog polja protiv Grčke: Begović, Mujdža, Vranješ, Spahić, Zukanović, Zahirović (Rahimić), Medunjanin, Misimović, Lulić, Ibišević, Džeko.

Prema pisanju grčkih medija Santos nije imao dilema, te je nakon trening u Grčkoj bilo jasno ko će istrčati večeras na teren protiv Zmajeva. Večerašnju utakmicu bi trebali početi: Karnezis, Torosidis, Tzavellas, Papadopoulos, Papastathopoulos, Tziolis, Karagounis, Katsouranis, Holebas, Salpingidis i Samaras.

Tabela, grupa G:

1.    Bosna i Hercegovina    4    3    1    0    15:2    10

2.    Grčka    4    3    1    0    5:1    10

3.    Slovačka    4    2    1    1    5:3    7

4.    Litva    4    1    1    2    3:6    4

5.    Latvija    4    1    0    3    5:8    3

6.    Lihtenštajn    4    0    0    4    1:14    0

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 22.3.2013. u 09:22