Guardiola: Moj prelazak u Chelsea? To je fantazija!

Autor/ica 18.4.2012. u 10:22

Guardiola: Moj prelazak u Chelsea? To je fantazija!

Trener nogometaša Barcelone Josep Guardiola je prema procjeni upućenih novinara ”broj 1” na popisu želja vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča kada je u pitanju izbor novog menadžera.

Abramovič je ranije ove sezone smijenio portugalskog trenera Andrea Villas-Boasa, te je na njegovo mjesto postavio Talijana Roberta Di Mattea kao privremenog menadžera do kraja sezone.

Iako Di Mattetu ide jako dobro na klupi, i dalje se puno govori o novom stručnjaku od iduće sezone. Dolazak Barcelone u London, gdje će njegova momčad u srijedu odigrati prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka protiv Chelseaja, samo je još pojačao intenzitet tih priča.

Guardiola nije ni trepnuo čak ni na sugestiju da bi u Chelseaju primao 10 milijuna funti godišnje. Novinari su bili uporni uz saznanje da 41-godišnji stručnjak još uvijek nije potpisao novi ugovor s Barcelonom.

– To je samo hipotetski. To je fantazija. Ja sam trener Barcelone, a Chelsea ima dobrog trenera koji ostvaruje nevjerojatne rezultate. Nije korisno niti za Chelsea niti za Barcelonu da se o toj temi u ovom trenutku uopće razgovara – rekao je Guardiola.

– Želim se koncentrirati samo na utakmicu u srijedu. To je ostvarenje mojih snova da sam ovdje uoči ovako velike utakmice – dodao je prvi čovjek struke katalonskog gorostasa.

Nekoliko Chelseajevih nogometaša bili u u sastavu ”bluesa” prije tri sezone, kada su se isti suparnici također sastali u polufinalu. Chelsea je tada bio teško oštećen serijom grubih sudačkih previda, a Barcelona je prošla u finale zahvaljujući pogotku Andresa Inieste u 90. minuti.

– Ne vjerujem da će Chelseajevi igrači tražiti nekakav revanš za taj sraz. Davno je to bilo. Igrači će se boriti za plasman u finale u Münchenu. To je jedino bitno.

Guardiola se rado prisjeća te utakmice i te sezone, njegove prve u Barceloni…

– Da, to je bila naša zajednička prva sezona. Imali smo takvu ljubavnu priču kakvu uvijek imate u prvoj godini. Bili smo ujedinjeni, zabili smo taj gol na kraju utakmice u Londonu. Sve ostalo je povijest.

Iako je Barcelona veliki favorit za plasman u finale, Guardiola je iskoristio priliku uputiti komplimente kolegi Robertu Di Matteu, kojeg je usporedio sa sličnom pričom koju je imao Guus Hiddink kao privremeni menadžer Chelseaja prije tri sezone.

– Chelsea sada ima isti duh, istu dušu, isti temelj. Drugi je menadžer, promijenili su nekoliko igrača, ali tu su mnogi koji su bili tu i prije tri sezone. Puštujem generacije Chelseajevih igrača koje su u proteklih sedam godina toliko puta stigle do polufinala ili finala Lige prvaka, koje su se tako dobro nadmetale u Premierligi. Osim toga, ne smijemo zaboraviti da je Chelsea ove sezone bio vrlo konstantan u Ligi prvaka kod kuće, da je dobio svih pet utakmica na svom stadionu. Mi smo branitelji naslova i protiv nas svatko ima veliki motiv igrati dobro i pobijediti nas – zaključio je Guardiola.

Autor/ica 18.4.2012. u 10:22