Guardiola zadovoljan, Moyes malo razočaran

tačno.net
Autor/ica 2.4.2014. u 08:20

Guardiola zadovoljan, Moyes malo razočaran

Nakon što je prvi meč četvrtfinala Lige prvaka na Old Traffordu završio rezultatom 1-1, niko od aktera nije bio posebno nezadovoljan. I jedni i drugi vjeruju u svoje šanse u revanšu.

– Moji su igrači odradili svoj posao izuzetno dobro i s time možemo biti jako zadovoljni. Jedino sam malo razočaran što smo na kraju ipak primili gol. Stvarno smo se svojski potrudili u pripremi ove utakmice, moji igrači su shvatili da igraju protiv veoma jakog protivnika. Znamo da moramo zabiti u revanšu i tako ćemo se i pripremati. Isto tako znamo da imamo šansu za prolaz u polufinale – izjavio je David Moyes, menadžer Manchester Uniteda.

– Bila je jako teška utakmica. Imali smo vodstvo 1-0 i dobru situaciju, bilo smo solidni. Međutim, napravili smo samo jednu grešku za koju nas je Bayern kaznio izjednačujućim pogotkom. Oni će u revanšu imati puno loptu u svom posjedu. Moramo zadržati formu i mislim da im možemo nauditi – rekao je kapiten Manchester Uniteda Nemanja Vidić, strijelac glavom vodećeg pogotka svoje ekipe.

Bayernov trener Pep Guardiola istakao je da je zadovoljan.

– Prilično sam zadovoljan, zabili smo gol u gostima što je vrlo važno. Manchester United je jedna od najboljih ekipa na svijetu. Uvijek je opasno ići u revanš s rezultatom 1-1, ali bilo bi opasno čak i da smo pobijedili 2-1. Nastojat ćemo dobiti revanš i uvjeren sam da to možemo učiniti. Imam puno povjerenje u svoju momčad i siguran sam da će nas naši navijači u Münchenu gurati, kao što su u ovoj utakmici Unitedovi gurali svoju ekipu – rekao je Guardiola.

– Bila je dobra utakmica. Manchester United se samo branio i čekao svoje šanse iz kontranapada. Držim da je 1-1 dobar rezultat. Nije lako kada se protivnik postavi kao United u ovoj utakmici i zatvori vam prostor. Budući da su oni poveli, možemo biti sretni što se s ovih 1-1 vraćamo kući – kazao je Bayernov krilni napadač Arjen Robben.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 2.4.2014. u 08:20