Guttmanovo prokletstvo i dalje traje, Beto heroj Seville

tačno.net
Autor/ica 15.5.2014. u 08:11

Guttmanovo prokletstvo i dalje traje, Beto heroj Seville

Finale UEFA Evropske lige večeras su u Torinu na stadionu Juventusa odigrali Benfica i Sevilla, a na kraju je slavila ekipa iza Andaluzije nakon jedanaesteraca.

Prvu priliku na susretu vidjeli smo u 15. minuti susreta. Zaprijetila je Benfica iz slobodnog udarca, ali Ezequiel Garay nije bio precizan. Samo par minuta kasnije zaprijetio je Ruben Amorim, ali ni ovaj put promjene rezultata nije bilo.

U 36. minuti susreta zaprijetio je Moreno. Fudbaler Seville je šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman ekipe iz Lisabona bio na mjestu. Ekipa iz Lisabona zaprijetila je preko Luisaoa u 40. minuti susreta, ali njegov udarac glavom nakon centaršuta nije bio precizan.

Ekipa Jorgea Jesusa najbolje prilike u prvom poluvremenu imala je u sudijskoj nadoknadi. Prvo je zaprijetio Maxi Pereira, ali je Beto bio na mjestu. Već u narednom napadu priliku je imao Rodrigo, ali je Beto još jednom na mjestu. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:0.

Na samom početku drugog poluvremena u 48. minuti susreta uslijedila je prava opsada gola ekipe iz Andaluzije. Prijetili su Lima i Rodrigo, ali je odbrana Seville uspjela zaustaviti sve udarce prema svom golu.

Sevilla je u 53. minuti susreta zaprijetila preko Reyesa, nakon što je Španca odlično uposlio Ivan Rakitić, ali je fudbaler Andalužana bio neprecizan. Isti igrač je šutirao samo par minuta kasnije sa 20-ak metara, ali Oblak nije imao problema.

Gosti su nastavili da prijete, a opet je u prilici bio Reyes. Španac je šutirao lijevom nogom sa desetak metara, ali je Oblak još jednom na pravom mjestu. Ekipa iz Lisabona zaprijetila je u 84. minuti susreta, ali je udarac Lime fantastično odbranio Beto. Samo par minuta kasnije pokušao je Rodrigo, ali ostalo je bez promjene rezultata.

Prijetili su do kraja susreta i jedni i drugi, ali mreže su nise zatresle, pa je susret otišao u produžetke. Sevilla je u 10. minuti prvog produžetka zaprijetila preko Bacce. Kolumbijac je izašao sam pred Oblaka, ali njegov pokušaj odlazi pored desne stative Benficinog gola.

Nastavila je Sevilla da prijeti i u drugom produžetku. Bacca je uposlio Gameira, ali njegov udarac pogađa samo spoljni dio mreže. Mreže se nisu zatresle ni u produžetku, pa je pobjednik odlučen jedanaestercima.

Lima i Bacca bili su izvođači u prvoj seriji, a obojica su bili precizni. Cardozo je šutirao drugi jedanaesterac, a golman Beto je zaustavio Paragvajca. Precizan za Sevillu u drugoj seriji bio je Mbia. Beto je i u drugoj seriji odbranio jedanaesterac Rodriga, a na drugoj strani pogodio je Coke i donio prednost Sevilli 3:1. Luisao je bio precizan u četvrtoj seriji, a Gameiro je pogodio i donio Sevilli titulu.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 15.5.2014. u 08:11