Hajduk pregazio Slavena

Autor/ica 25.9.2011. u 22:35

Hajduk pregazio  Slavena

Hajduk – Slaven Belupo 4:1 (1:1)
Strijelci:
0:1 Glavica (9′), 1:1 Tomasov (29′), 2:1 An. Sharbini (63′), 3:1 Lendrić (76′), 4:1 Vukušić (88′)

Kao što i priliči tradiciji koja govori da Hajduk uredno pobjeđuje Slaven Belupo na svom terenu, jer su u dosadašnjih 19 susreta samo četiri puta bijeli dozvolili gostima iz Koprivnice da osvoje po bod, igrači trenera Balakova krenuli su dominantno. Već u prvom napadu Ahmad Sharbini je srušen u kaznenom prostoru ‘farmaceuta’ no sudac nije dosudio kazneni udarac. Kako je vrijeme prolazilo gosti iz Koprivnice su malo pomalo hvatali konce igre te preko brzih kontri su često znali priprijetiti Subašiću. Već u devetoj minuti ‘farmaceuti’ su smrznuli gledatelje na Poljudu. Mujanović je na desnom boku dobio izvrnu loptu, zavrnuo je u kazneni prostor Hajduka, a Glavica je iz trka neobranjivo pucao i doveo Slaven Belupo u vodstvo od 1:0.

Taj pogodak je osokolio goste koji su krenuli još silovitije prema golu Hajduka, čak su se čuli i prvi zvižduci s tribina. No, Hajdukova grogiranost nije dugo trajala. Igra bijelih je postala sve brža i tečnija te su svakom minutom bili opasniji po obranu gostiju. Sijevalo je iz daljine, a najopasniji je bio Tomasov, ali i Anas Sharbini koji je odlično povezivao igru Hajduka. Vrlo dobru priliku Hajduk je imao u 25. minuti kada je Andrić dobio loptu u prostor, ali je Rodić na vrijeme osjetio opasnost i izašao s gola te došao do lopte prije kapetana Hajduka. To je samo bila najava uragana bijelih. U 29. minuti, znači 20. minuta nakon što su primili pogodak, igrači Hajduka su izjednačili. Anas Sharbini je lijepo uposlio Tomasova koji kao iz topa sa 16 metara desnom nogom pogađa neobranjiv dio gola. Do kraja prvog dijela igrači i jedne i druge momčadi su se rastrčale, gosti su još par puta zagrijali Subašića iz daljine, no promjene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu nastavljena je aktivna igra gostiju koji su dva puta u kratkom vremenu zaprijetili preko Milardovića, ali lopta nije našla put do mreže. I kada se činilo da su hajdukovci malo ‘zaspali’ na terenu, bijeli su postigli pogodak. Anas Sharbini je u 63. minuti s lijeve strane kaznenog prostora oštro pucao i iznenadio gostujućeg golmana. Taj pogodak mlađeg Sharbinija potpuno je dao krila bijelima koji su do kraja utakmice bili daleko dominantnija momčad, a svoju dominaciju mogli su dodatno potvrditi u 73. minuti kada je Pilipović dobio crveni karton nakon što je srušio Lendrića u kaznenom prostoru. No, Vukušićev udarac s bijele točke obranio je Rodić, koji je u ovoj utakmici bio izuzetno raspoložen. Ipak, kad već nije mogao Vukušić, Lendrić je u 76. minuti pogotkom zapečatio pobjedu Hajduka. Ante Vukušić se pred sam kraj utakmice iskupio za promašeni jedanaesterec kada je postigao i četvrti pogodak za Hajduk.

Tagovi:
Autor/ica 25.9.2011. u 22:35