Hajrović: Zahvalan sam Švicarskoj, ali izabrao sam BiH zbog karijere

tačno.net
Autor/ica 29.7.2013. u 07:58

Hajrović: Zahvalan sam Švicarskoj, ali izabrao sam BiH zbog karijere

 

Izet Hajrović, krilni igrač Grashopperssa, ima impresivan start u švicarskom prvenstvu. U prva tri kola postigao je čak četiri pogotka. U razgovoru za Blick objasnio je zbog čega je odabrao reprezentaciju Bosne i Hercegovine umjesto Švicarske.

Hajrović je nastupio za Švicarsku u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa, a nakon toga odlučio se nastupati za Bosnu i Hercegovinu. U razgovoru za Blick objasnio je zbog čega se odlučio za domovinu svojih roditelja.

“Ja nisam izdajnik. Istina, trebao sam prvo razgovarati sa Ottmarom Hitzfeldom i čelnicima Nogometnog saveza Švicarske, prije nego sam saopštio svoju odluku javno. Bio bih u stanju objasniti im i opravdati svoj izbor”, rekao je Hajrović, dodavši:

“Nakon što sam nastupio za Švicarsku, nisam nakon toga nikada pozvan, čak ni za prijateljske utakmice. Imam veliko poštovanje prema Ottmaru Hitzfeldu, ali moj cilj je da igram na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu. U BiH radili su sve da me privole”.

Krilni igrač Grasshoppersa objasnio je da se odlučio za BiH zbog karijere.

“Ovo nije odluka protiv Švicarske. Ovo je samo zbog moje karijere. Zahvalan sam Švicarskoj za sve što je uradila za mene. No, moj cilj je igrati na Svjetskom prvenstvu 2014. godine i priključiti se nekom klubu u instranstvu”, dodao je Hajrović.

 

izvor: scsport.ba
tačno.net
Autor/ica 29.7.2013. u 07:58