Hamšik zadovoljan igrom Slovačke, Glushakov se i dalje nada plasmanu Rusije u nokaut fazu

tačno.net
Autor/ica 16.6.2016. u 09:57

Hamšik zadovoljan igrom Slovačke, Glushakov se i dalje nada plasmanu Rusije u nokaut fazu

U 2. kolu grupe B Evropskog prvenstva Slovačka je povijedila Rusiju 2:1 i upisala svoju prvu pobjedu, dok su Rusi zabilježili prvi poraz. Nakon ove utakmice je raspoloženje očekivano mnogo drugačije u dva tabora.

Zvijezda Slovačke Marek Hamšik je zadovoljan igrom i rezultatom protiv Rusije.

“Pokušavali smo igrati svoju igru u prvom poluvremenu, no, u drugom poluvremenu pravog nogometa i nije bilo, sve se svodilo na odbranu. Šteta što nismo uspjeli nastaviti u istom stilu kao što je bio slučaj u prvom poluvremenu, ali sam ipak sretan i zadovoljan našim performansama. Čestitam svim saigračima”, izjavio je Hamšik.

Nakon remija u prvom kolu s Englezima, Rusi su doživjeli poraz od Slovaka, ali i dalje vjeruju da će proći u narednu fazu Eura.

“Nema smisla govoriti o tome kako smo počeli i završili utakmicu. Činjenica je da smo izgubili, ali imamo dobru priliku protiv Velsa. Ne smijemo pasti duhom, moramo se vratiti tamo gdje smo bili. Također, moramo krenuti naprijed i dati i više od svojih mogućnosti, jer samo tada ćemo napraviti dobar rezultat”, rekao je Denis Glushakov.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 16.6.2016. u 09:57