Haris Medunjanin: Dobrim nastupom u Brazilu ponovo želimo usrećiti bh. građane

tačno.net
Autor 23.10.2013. u 12:11

Haris Medunjanin: Dobrim nastupom u Brazilu ponovo želimo usrećiti bh. građane

Medunjanin snažno vjeruje da će reprezentacije BiH pokazati dobar i lijep nogomet u Brazilu i da će biti vrlo uspješna na takmičenju na kojem se okupljaju najbolje selekcije svijeta

Nogometaš turskog Gaziantepspora i reprezentacije Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin u razgovoru sa novinarom Anadolu Agency (AA) izjavio je da još ne može da vjeruje da je BiH izborila plasman na Svjetsko prvenstvo (SP) u Brazilu iduće godine.

Snažno vjeruje da će reprezentacije BiH pokazati dobar i lijep nogomet u Brazilu i da će biti vrlo uspješna na takmičenju na kojem se okupljaju najbolje selekcije svijeta.

Podsjetio je da su svi igrači iz reprezentacije BiH dali svoj doprinos, vrijedno i naporno radili kako bi usrećili građane BiH plasmanom u Brazil.

“Još ne mogu da vjerujem da smo izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Da ste samo vidjeli posljednju utakmicu koju smo igrali u Bosni i Hercegovini. Sada želimo usrećiti bosanski narod i dobrim igrama i u Brazilu. Nadam se da ćemo imati i malo sreće na tom takmičenju”, rekao je Medunjanin.

Napomenuo je da će na Mundijalu u Brazilu predstavljati i Gaziantepspor, u kojem nastupa, ali i Tursku, naglasivši da u Bosni živi značajan broj Turaka.

Na pitanje novinara o genocidu u Bosni i Hercegovini, on je kazao kako je zbog rata u BiH veliki broj Bosanaca i Hercegovaca moralo napustiti svoje domove.

“I ja sam jedan od onih koji su zbog rata i genocida morali napustiti BiH. Bilo je vrlo teško u ratu, ali to najbolje znaju oni koju su doživjeli rat. Moji rođaci su bili u ratu. Eto danas i u Siriji svaki dan umiru ljudi. Nadam se da će se rat u toj zemlji brzo završiti”, kazao je bh. reprezentativac.

Inače, Medunjanin je imao svega sedam godina kada je zbog rata s porodicom morao napustiti BiH i odseliti se u Holandiju. U tamošnjem AZ Alkmaaru i počeo se baviti nogometom.

Do sada je, osim u tom holandskom timu, nastupao za Spartu Rotterdam, Real Valladolid i Maccabi Tel Avivu, dok je u turski Gaziantepspor stigao 2012. godine.

tačno.net
Autor 23.10.2013. u 12:11