Haris Seferović potpisao za španski Real Sociedad

tačno.net
Autor/ica 11.7.2013. u 07:31

Haris Seferović potpisao za španski Real Sociedad

Nogometaš Haris Seferović će karijeru nastaviti u španskom prvoligašu Real Sociedadu. Kako pišu španski mediji, Fiorentina će na ime obeštećenja dobiti blizu tri miliona eura.

Seferović je drugo pojačanje ovog baskijskog kluba nakon što je ponovo na posudbu došao José Angel. Nogometaš bosanskih korijena jučer je stigao u San Sebastian, čime je ispunjena velika želja trenera Jagobe Arrasatea. Kako piše Marca, Sociedad je švicarskog internacionalca pratio nekoliko godina.

Seferović je reprezentativac Švicarske. Njegovi su roditelji odselili iz Sanskog Mosta početkom ’90-ih godina.

Iako je mnogo puta isticao kako želi igrati za bh. reprezentaciju, ipak nije odbio poziv Ottmara Hitzfelda, selektora Švicarske, za prijateljsku utakmicu protiv Grčke, čime je dao do znanja ljudima u Nogometnom savezu BiH koja mu je želja u budućnosti.

On je uz Alena Halilovića, Seada Kolašinca i Seada Hajrovića bio pozvan u Ljubljanu, kako bi se upoznao sa čelnicima NSBiH, igračima i stručnim štabom našeg nacionalnog tima.

Uz Seferovića, na Anoetu bi trebao stići i José Angel, čime bi ekipa bila kompletirana za narednu sezonu.

Iako je zvanično član Fiorentine, ovaj visoki napadač protekle tri sezone proveo je na posudbama u Neuchatelu, Lecceu i Novari, u kojoj je postao miljenik publike.

Naime, u dresu ovog talijanskog drugoligaša Seferović je u 18 utakmica postigao 10 golova. On je sa U17 reprezentacijom bio svjetski prvak i prvi strijelac turnira.

 

 

 

 

 

izvor: klix.ba

tačno.net
Autor/ica 11.7.2013. u 07:31