Haskić odveo Sarajevo u treće kolo

Autor/ica 21.7.2011. u 13:59

Haskić odveo Sarajevo u treće kolo

U prekrasnoj atmosferi na stadionu Asim Ferhatović Hase nogometaši Sarajeva su pobjedom nad Orebrom 2:0 izborili plasman u treće pretkolo Evropske lige gdje ih čeka praška Sparta.

Bordo momčad koju je posložio Jiri Plišek odigrala je fantastičnu utakmicu, a konačnih 2:0 za naš tim nije realan odnos snaga na terenu, jer je rezultat trebao biti i izraženiji. Ipak, ovakvoj pobjedi se ne gleda u zube.

Junak večeri bio je Nermin Haskić, veznjak pristigao ljetos iz banovićke Budućnosti. Haskić je postigao oba pogotka i odigrao je utakmicu karijere, dok je sjajan bio i Vučina Šćepanović. Odbranom je bez greške komandovao kapiten Sedin Torlak, a ni ostali igrači nisu bili ništa slabiji.

Od prve minute meča igrači češkog stručnjaka na klupi Sarajeva igrali su odlično. Nakon nekoliko propuštenih prilika bordo tim je u finišu prvog dijela utakmice mogao doći do prednosti.

Mladi Asmir Suljić srušen je u kaznenom prostoru Orebra, a sudija Ruddy Bucquet je pokazao na bijelu tačku. Emir Obuća je loše šutirao i lopta je završila u rukama golmana Orebra Johna Alvbagea.

U nastavku utakmice još bolja igra Sarajeva. Samo dvije kinute igre u nastavku bile su potrebne igračima Sarajeva da dođu do prednosti, a strijelac je bio večeras sjajni Nermin Haskić kojem je ovo bio prvi nastup u dresu Sarajeva na Koševu.

Konačnih 2:0 postavio je isti igrač u 62. minuti, a već tada je moglo početi slavlje na Koševu. Do kraja utakmice je Sarajevo imalo još nekoliko prilika za postizanje pogotka, ali se rezultat nije mijenjao.

Sarajevo je odigralo sjajnu utakmicu i sasvim zasluženo izborilo plasman dalje. U narednom kolu Evropske lige Sarajevo će igrati protiv Sparte Prag. Česi su favoriti, ali uz ovakvu igru Sarajeva ništa nije nemoguće. 

Autor/ica 21.7.2011. u 13:59