Heroj Torina: Loptu nosim sinu, hat-trick za nerođenu kćer

tačno.net
Autor/ica 28.11.2013. u 10:30

Heroj Torina: Loptu nosim sinu, hat-trick za nerođenu kćer

Čileanac Arturo Vidal sasvim sigurno junak je petog kola Lige prvaka, jer je svoj Juve hat-trickom protiv Kopenhagena pogurao ka osmini finala. Dva pogotka sinoć je postigao s bijele tačke, čime se izjednačio s Lionelom Messijem po broju golova s penala u najelitnijem klupskom takmičenju. Naime, oba Južnoamerikanca imaju po četiri.

“Ovo mi je prvi hat-trick u karijeri. Loptu nosim kući kao poklon mom sinu, da mu pokažem kada sam igrao ovdje. Sada očekujemo kćerkicu, takođe, pa sam veoma sretan. Ovaj hat-trick je za nju”, rekao je Vidal za italijanske medije.

Vidal, koji bi u narednom periodu trebalo da produži ugovor sa “Starom damom”, donio je Torinezima prvu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone.

“Moj veliki kvalitet je što sam uvijek sretan. Znam koliko mi je važno da nosim dres Juventusa, uvijek se trudim da dam maksimum. Još nisam igrao samo na golu, možda me trener proba i tamo. Blizu smo novog ugovora. Mogao bi da potpišem već u četvrtak ili petak, čeka se samo klub”, istakao je Vidal.

Juventus u posjlednjem kolu gostuje Galatasarayu i potreban mu je samo bod iz Istanbula da bi se plasirao u osminu finala ovog takmičenja.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 28.11.2013. u 10:30