Holandija nakon “penal drame” polufinalista Mundijala u Brazilu

tačno.net
Autor/ica 6.7.2014. u 10:29

Holandija nakon “penal drame” polufinalista Mundijala u Brazilu

Nakon što ni u produžecima nije bilo golova fudbaleri Holandije i Kosta Rike šutirali su penale, gdje su “oranje” slavile, rezultatom 4:3

Fudbalska reprezentacija Holandije zadnji je polufinalista Svjetskog prvenstva u Brazilu. U večerašnjoj utakmici četvrtfinala, odigranoj na stadionu „Arena Fonte Nova“ u Salvadoru, Holanđani su savladali Kostariku nakon boljeg izvođenja penala, rezultatom 4:3. U 120 minuta igre golova nije bilo.

Holanđani su dominirali cijelim tokom susreta, ali su propustili brojne prilike, pa su bili osuđeni na „penal dramu“ u kojoj je sa dva odbranjena udarca herojem nacije postao rezervni golman Tim Krul.

Prvi polufinalni par čine Njemačka i Brazil, koji će meč odigrati 8. juna u Belo Horizonteu od 22 sata po srednjoevropskom vremenu. U istom terminu dan kasnije u Sao Paulu Argentina će igrati protiv Holandije.

Utakmica za treće mjesto bit će održana u Braziliji 12. jula (22 sata po srednjoevropskom vremenu). Finale SP će se odigrati na kultnom stadionu „Maracana“ u Rio de Janeiru 13. jula od 21 sat po našem vremenu.

AA

tačno.net
Autor/ica 6.7.2014. u 10:29