Hrabri Željo srušio veliki Ferencvaroš, veličanstvena pobjeda tima sa Grbavice

tačno.net
Autor/ica 17.7.2015. u 09:31

Hrabri Željo srušio veliki Ferencvaroš, veličanstvena pobjeda tima sa Grbavice

Fudbaleri Željezničara su u okviru prve utakmice drugog pretkola Evropske lige savladali domaći Ferencvaros sa 1:0.

U četvrtoj minuti je Đelmić šutirao, lopta se odbila i otišla u korner tik pored stative domaćeg gola. Dvije minute poslije Bajić šutira pored gola.

U 10. minuti ponovo Bajić pokušava sa slične pozicije i lopta ponovo odlazi pored gola. Dvije minute poslije Gera glavom pokušava, rezultat se nije mijenjao.

U 21. minuti velika prilika za domaće. Somalia je ubacio, a sa gol linije loptu izbacio Kvesić, potom je ubačaj Lamaha presjekao Kosorić.

U narednom napadu je Varga sa pet metara glavom šutirao preko gola. U 31. minuti je Đelmić šutirao, a Dibusz sigurno uhvatio loptu. U 35. minuti nakon gužve u kaznenom prostoru Leonardo šutira preko gola.

Pet minuta prije kraja Lamah pogađa stativu, a odbijenu loptu izbacuje požrtvovano Kvesić. Đelmić je zbog grubog prekršaja zaradio žuti karton.

Od 54. minute je umjesto Hadžiahmetovića igrao Beganović. Dvije minute poslije je Varga odigrao povratnu loptu, a Sadiković u posljednji trenutak otklonio opasnost. Minutu poslije Sadiković sa 30 metara šutira u dobro postavljenog golmana domaćih. U 68. minuti Hajnal šutira sa 20 metara, ali je Antolović siguran.

Dvije minute poslije Somalia ubacuje, a Antolović izbacuje u korner. Nakon kornera je Bode šutirao, a Kvesić izbacio loptu ispred gola. E. Sadiković je u 70. minuti zamijenio Đelmića. U 75. minuti Varga šutira glavom preko gola.

Veliko vodstvo Željezničaru i pobjedu protiv favorita donosi u 90. minuti Dženis Beganović.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 17.7.2015. u 09:31