Hrvati ”nagazili” Zmajeve: Kako Begović nije bolji od Pletikose?

tačno.net
Autor/ica 2.4.2013. u 13:51

Hrvati ”nagazili” Zmajeve: Kako Begović nije bolji od Pletikose?

Zagrebački portal Jutarnji.hr i njihov novinar Alen Lesički, nakon Osimove izjave koja je dodatno podgrijala euforiju i “direktno nagazila Hrvatsku”, sramotnim poređenjima kao da su svrstali naše Zmajeve na 175. mjesto rang liste iza Šri Lanke.

Po mišljenju sportskog novinara Jutarnji.hr, samo četiri-pet Sušićevih izabranika moglo bi ući u širi kadar Hrvatske, a mjesto u prvih 11 imali bi tek Senad Lulić i Edin Džeko. Članak koji je napisao zagrebački novinar čini se previše nerealan. Kako to da je naš golman Asmir Begović koji je u vrhunskoj formi i spada među bolje golmane svijeta nije ništa bolji od Stipe Pletikose koji je pri zalasku karijere.

“Begović je neupitna vratarska klasa, ali po kvaliteti ništa bolji od Stipe Pletikose čija je prednost veliko iskustvo nastupa za reprezentaciju”, piše jutarnji.hr.

Dotakao se i vezne linije naših Zmajeva, trojka Pjanić, Misimović i Salihović su izgleda niža klasa od veznog reda Kockastih. Poređenje Pjanića i Modrića je smiješno? Ne bi se reklo. Modrić će biti na izlaznim vratima Real Madrida kada ode “onaj” koji ga je i doveo, a Pjanić na ulaznim vratima Barcelone, tako da…

“Vezna linija BiH s Pjanićem, Misimovićem i Salihovićem jak je adut Safeta Sušića, ali nominalno najjači srednji red Hrvatske ( Rakitić, Kovačić, Modrić i Perišić) su ipak klasa više. Uporedbe Modrića i Pjanića su smiješne, a u istu kategoriju ulaze izjave onih koji su izjednačili Luku Modrića i Crnogorca Stevana Jovetića”, objavio je portal jutarnji.hr.

Naravno nije stao na tome, pa je onda napao našeg Edina Džeku, za kojeg se pita po čemu je bolji napadač od Marija Mandžukića. Dijamant je bio prvi strijelac Bundeslige dok je nosio dres Wolfsburga i ostavio je dubok trag, a Mandžukić… Uli Hoenes birao između Džeke i Mandžukića? Ne, nije birao, nije imao izbora. S obzirom da nije imao sredstva da dovede našeg napadača, odlučio se za jeftiniju varijantu.

“U napadu BiH ima senzacionalnog Edina Džeku, ali po čemu je on bolji napadač od Marija Mandžukića? Uostalom, kada je Uli Hoenes nedavno počeo stvarati možda i najjači Bayern u povijesti, između Džeke i Mandže izabrao je Hrvata. Mandžukić se nametnuo kao prva špica Bayerna kojeg samo teorija može lišiti naslova prvaka Njemačke, a Bavarci su još debelo u igri za trofej Lige prvaka. Džeko? On je tek “jedan od” napadača Manchester Cityja koji je, uzgred rečeno, ispao iz Lige prvaka u skupini te se oprostio od utrke za naslov prvaka Engleske”, stoji u tekstu.

Uostalom, možda se pomenuti članak trebao ignorisati. Mi uživamo, najbolji smo u grupi, naši Zmajevi odlično igraju u europskim ligama. Oni su jedan od razloga da se ponosimo našom državom. Dovoljno je pogledati sve UEFA statistike gdje smo u vrhu što govori da smo među najboljim reprezentacijama na svijetu.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 2.4.2013. u 13:51