Hrvati rano je za slavlje: Islanđani zabijaju i s centra i iz auta

tačno.net
Autor/ica 22.10.2013. u 10:07

Hrvati rano je za slavlje: Islanđani zabijaju i s centra i iz auta

Selektor Slovenije Srečko Katanec u razgovoru upozorio je Hrvate na slabosti, ali i snagu reprezentacije Islanda, protivnika Hrvatske u baražu za odlazak na SP u Brazilu.

“Favoriti ste, ali treba biti jako jako oprezan. Ako su kompletni, Islanđani mogu biti jako neugodni. Zašto? Čini mi se da su došli u period u kojem im baš sve ide od ruke, kao da se malo po malo rađa taj njihov historijski plasman na SP. Gledao sam sve njihove utakmice u kvalifikacijama i to je nevjerovatno. Pobijedili su Albance u Tirani nevjerovatnim golom iz slobodnjaka u samom finišu susreta. Protiv nas u Ljubljani zabili rijetko viđen gol za izjednačenje, dok su njihova tri od četiri gola na gostovanju u Švicarskoj pravo remek djelo. Jednostavno, sve im ulazi, daju čudesne golove i to protivniku zna stvoriti veliku nervozu”, izjavio je Katanec za Index.hr.

“Još je jedna stvar, imaju sjajne izvođače auta, a svaki aut na tridesetak metara od gola stiže na peterac. E, sad zamislite kako je teško pripremiti ekipu kad moraš reći svojim igračima da ne smiju izbaciti loptu u aut na svojoj polovici terena. Kažem vam, jako neugodan protivnik, euforiju koja je nastala morate stišati”, poručio je Katanec.

“Imaju igrače iz velikih evropskih klubova poput Tottenhama, Ajaxa, Sampdorije i drugih, i to ne samo igrače već važne prvotimce. Ali, nemaju širinu. Ukoliko im se neko ozlijedi, upadaju u strašne probleme. Njima je Sigurdsson iz Tottenhama pola ekipe. On znači Islanđanima kao Messi Argentincima ili Ronaldo Portugalcima”, dodao je selektor Slovenaca.

Evo zašto Katanec tvrdi da Islanđani nisu bezazleni…

 

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 22.10.2013. u 10:07