Hrvatska deklasirala Kamerun 4:0 i ostala u utrci za plasman u drugi krug

tačno.net
Autor/ica 19.6.2014. u 09:54

Hrvatska deklasirala Kamerun 4:0 i ostala u utrci za plasman u drugi krug

Hrvatska je u Manausu pobijedila Kamerun rezultatom 4:0 golovima Olića, Perišića i Mandžukića (dva puta pogodio). Na taj način Vatreni su ostali u utrci za plasman u drugi krug. Presudan meč za Kockaste bit će onaj protiv Meksika koji se igra 23. juna. Izabranici Nike Kovača trebaju osvojiti tri boda kako bi prošli među 16 najboljih.

Kamerunci su u uvodnim minutama igrali dosta ofanzivno. Ipak, to je ostavilo dosta prostora za kontranapade Hrvatske. Igrao se 11. minut kada su Hrvati poveli. Perišić je sjajno asistirao za Olića koji matira Itandjea za 1:0.

Nastavila se inicijativa Vatrenih. U 14. minuti svoj šut je oprobao Mandžukić, ali lopta odlazi preko gola. Dobru šansu u 16. minuti nije iskoristio Perišić koji je izblokiran.

Nakon toga se najčešće igralo između dva šesnaesterca. U 40. minuti Song je dobio crveni karton nakon udaranja Mandžukića. Tako su Kamerunci ostali sa igračem manje u polju.

Prvo poluvrijeme završeno je minimalnim vodstvom Hrvatske.

Vatreni u nastavku sa igračem više odmah povećavaju na 2:0. Strijelac je bio Perišić u 48. minuti nakon solo-prodora. Samo dvije minute kasnije u velikoj prilici bio je Mandžukić, ali šutira pored gola.
Igrao se 59. minut kada je Srna pokušao iz slobodnjaka. Nije bio precizan.

Ipak, dvije minute poslije nakon kornera glavom pogađa Mandžukić i povećava na 3:0. Isti igrač u 73. minuti pogađa za visokih 4:0.

Rezultat se do kraja meča nije mijenjao iako je Hrvatska imala nekoliko dobrih prilika, dok su Kamerunci pogodili prečku.

Nakon dva odigrana kola u grupi A Brazil i Meksiko imaju po 4 boda, Hrvatska 3, dok je Kamerun bez bodova.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 19.6.2014. u 09:54