Hrvatska remizirala s Irskom!

Autor/ica 10.8.2011. u 14:25

Hrvatska remizirala s Irskom!

Hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela doći do prve pobjede u Dublinu remiziravši u prijateljskoj utakmici protiv Trapattonijeve Irske.

Bilićeva Hrvatska odigrala je 0:0 s Irskom u Dublinu. Rezultat koji sigurno nije po volji navijača. Jer, budimo realni kad prijateljska utakmica završi bez pogodaka, onda nitko osim trenera ne može biti previše zadovoljan. K tome, iako je Hrvatska na trenutke dominirala, igra nije bila posebno atraktivna. Čak u pojedinim dijelovima utakmica – uspavljujuća!

Gledajući našeg protivnika, Hrvatska je bila favorit iz više razloga. Desetkovana Irska bez čak osmorice reprezentativaca, neupitna individualna kvaliteta Bilićevih izabranika i veća širina igračkog kadra. Međutim, Vatrenima je nedostajala trka i bolja selekcija dodavanja kojom bi došli do protivničkog gola te izbjegli duel igru. A ponajviše je falio raspoloženi igrač koji bi mogao ugroziti irska vrata. Što govori činjenica da u prvom poluvremenu nismo imali niti jedan udarac u okvir, piše Gol.hr.

U nastavku je došlo do nešto bolje igre, s odlučnijim pristupom. Posjed lopte i dominaciju na terenu, pak, nismo uspjeli pretvoriti u izglednu šansu za pogodak. Dapače, u pojedinim trenucima je bilo veće gužve ispred naših vratiju. Istina da rezultat u ovom dvoboju nije važan, ali svakako bode u oči kad znate da možemo pružiti više od prikazanog.

Autor/ica 10.8.2011. u 14:25