Hughes o Begovićevom mogućem prelasku u Real: Pokazao je svoju vrijednost

tačno.net
Autor/ica 26.10.2014. u 11:18

Hughes o Begovićevom mogućem prelasku u Real: Pokazao je svoju vrijednost

Stoke City doživio je jučer poraz od Southamptona, ali naš reprezentativac Asmir Begović bez obzira na rezultat može dobiti prolaznu ocjenu za svoj nastup. Asmirova odlična forma u posljednjih nekoliko godina nije prošla nezapaženo kod evropskih velikana među kojima je i Real Madrid.

Za odbrane na golu svog kluba pohvalio ga je i menadžer Stokea Mark Hughes,

“Asmir je bio sjajan prošle sedmice. Brani na način koji nam omogućava da zadržimo bolji položaj u odnosu na protivnika tokom meča. To je njegov posao, ali kada ste van forme, ta sposobnost da pravite ključne odbrane je ono što čini razliku između dobrih golmana i onih ne tako dobrih”, smatra Hughes.

“Imao je nekoliko dobrih odbrana u ranoj fazi utakmice. Od tog momenta, nije imao mnogo posla, ali je bitno samopouzdanje koje je davao našoj odbrani”, dodao je menadžer Lončara.

Hughes ne smatra da putovanja i reprezentativne pauze koje pravi negativno utječu na formu njegovog golmana, iako mogu ostaviti traga.

“Bilo je do sad dosta reprezentativnih pauza. Pauze od 10 do 15 dana koje on ima mogu ostaviti traga. Nadam se da ulazimo u period u kom će mu rad u Stokeu pomoći.

U posljednje vrijeme često se spominje Begovićev odlazak u Real iz Madrida.

“Asmir zna šta mi mislimo o njemu i kada bude pravo vrijeme, razgovarat ćemo. Nema žurbe. Dobro mu ide i pokazao je svoju vrijednost”, dodao je Hughes.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 26.10.2014. u 11:18