I oni su mogli biti Zmajevi: “Sky Sport” napravio drugu reprezentaciju BiH

tačno.net
Autor/ica 18.10.2013. u 13:07

I oni su mogli biti Zmajevi: “Sky Sport” napravio drugu reprezentaciju BiH

Sky Sport se u osvrtu na pobjedu Zmajeva u Kaunasu i plasmanu na SP poigrao te je napravio reprezentaciju BiH koju čine igrači porijeklom iz BiH, koji ne nastupaju za Zmajeve.

Pod naslovom “Bosna od Handanovića do Ibre: žal za mnogim zvijezdama”, oni su podsjetili svoje čitatelje na najbolje igrače naše zemlje koji su rođeni ili imaju porijeklo u BiH, ali igraju za druge reprezentacije.

Na gol stavili reprezentativca Slovenije Samira Handanovića, golmana milanskog Intera, koji je porijeklom iz Sanskog Mosta.

Još jedan “Slovenac” našao se na njihovoj listi, a to je Josip Iličić, koji igra u Fiorentini. Tu je i reprezentativac Srbije Neven Subotić, rođeni Banjalučanin, koji nastupa u Borussiji iz Dortmunda.

Uz ovaj dvojac, odbranu čine još dvojica hrvatskih reprezentativaca, Vedran Čorluka (Lokomotiva Moscow) iz Dervente i Zeničanin Dejan Lovren, koji nastupa u Southamptonu.

Ofanzivno orijentisanu ekipu čine još tri hrvatska reprezentativca. Mladen Petrić (West Ham) iz Brčkog, Ivan Rakitić (Sevilla) porijeklom iz Žepča i Nikica Jelavić (Everton) iz Čapljine.

Nevjerovatan ofanzivni red čine dvojac reprezentacije Austrije Marko Arnautović (Stoke City) i Zlatko Junuzović (Werder Bremen) te Haris Seferović (Real Sociedad) i Zlatan Ibrahimović (PSG).

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 18.10.2013. u 13:07