Ibišević: Biće potrebno i dosta sreće da se probijemo na Euro

tačno.net
Autor/ica 31.1.2015. u 11:17

Ibišević: Biće potrebno i dosta sreće da se probijemo na Euro

Stuttgart je ponovo igrao loše, ispod svih očekivanja, a Vedad Ibišević nije postigao nijedan jedini gol. Onda se, povrh svega, još i povrijedio, a kompletan paket očaja upotpunio je krah fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Izraelu, koji je uzrokovao zemljotres u selekciji BiH, otkaz selektoru Safetu Sušiću i bojazni da će nam plasman na Euro 2016. izmaći.

No, nova godina, nova nafaka. Vedad Ibišević se oporavio i prošao pripreme Stuttgarta. U razgovoru za Avaz, govorio je da je zadovoljan, optimističan i uvjeren da je pred njim mnogo ljepša polusezona od jesenje, i na klupskom i na reprezentativnom planu.

Kakva je situacija sa zdravljem?
Odlična. Nema nikakvih posljedica povrede. Osjećam se dobro i prošao sam kompletne pripreme, što mi je i bio cilj. Za nastavak sezone pripremio sam se najbolje što mogu.

Šta mislite, kako će se završiti kvalifikacije?
Znam da nemamo nimalo lagan posao. Imamo novog selektora i, zajedno s njim, moramo ispravljati ono što smo pokvarili. No, koliko god dobro igrali, mislim da će nam trebati i dosta sreće da se probijemo na Euro. Ali, ne smijemo odustajati.

Jeste li razgovarali s novim selektorom Baždarevićem i, ako jeste, kakav je dojam ostavio na Vas?
Jesam, razgovarao sam. Imam osjećaj da je dobar trener, koji ima dosta iskustva u vrhunskom fudbalu. Vidim da se već upoznao sa situacijom.

Možda će Vas gledati ovog vikenda, jer ide u Njemačku…
Nije mi ništa najavio, ali neka dođe. Radujem se što ćemo se vidjeti.

Iskreno, mislite li da ćemo se probiti na Euro?
Mislim. Uvijek sam pozitivan.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 31.1.2015. u 11:17