Ibišević duže van terena, velike glavobolje za Sušića

tačno.net
Autor/ica 26.10.2014. u 11:11

Ibišević duže van terena, velike glavobolje za Sušića

Naša strahovanja su nažalost potvrđena. Vedad Ibišević, čovjek koji je BiH odveo na Mundijal u Brazilu, propustit će gostovanje Zmajeva u Izraelu.

Popularni Vedator pretrpio je povredu desnog stopala, te će pauzirati od šest do osam sedmica, potvrdio je njegov klub Stuttgart.

Švabe su danas u golijadi slavile u Frankfurtu (5:4), ali ih je svakako itekako potresla vijest o povredi njihovog prvog napadača.

Tako njemački mediji javljaju da će Ibišević konkurisati za sastav tek 20. decembra, kada će Stuttgart igrati protiv Paderborna.

“Povrede su česte u fudbalu. Rado bih pomogao timu u narednim susretima, ali zbog povrede moram biti strpljiv i čekati sve dok se potpuno ne oporavim. Nadam se brzom povratku na teren”, kazao je naš napadač za službenu klupsku stranicu.

Tako će se bh. selektor Safet Sušić naći u još većim problemima, jer sada ostaje na samo jednom napadaču Edinu Džeki, koji i nije baš u sjajnoj golgeterskoj formi.

Bit će interesantno vidjeti da li popularni Pape ima nekog džokera u rukavu, a u Češkoj je s odličnim igrama nastavio Aidin Mahmutović, koji je za Teplice danas pogodio po peti put ove sezone u gostujućem porazu kod Jabloneca (2:4).

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 26.10.2014. u 11:11