Ibišević: Eliminacija u ovoj fazi nije bila planirana

tačno.net
Autor/ica 30.8.2013. u 07:04

Ibišević: Eliminacija u ovoj fazi nije bila planirana

Sve do posljednjih trenutaka revanš susreta play-offa za grupnu fazu Europa lige fudbaleri Stuttgarta imali su rezultat koji im je garantovao produžetke, ali gol Mujanovića u četvrtoj minuti sudijske nadoknade značio je kraj evropskog puta za popularne Švabe.
U 75. minuti autogolu Marića, kojim je Stuttgart poveo sa 2:1 i tako stvari vratio na početak, najviše je kumovao bh. napadač Vedad Ibišević, čovjek koji je svojim pogotkom u prvom meču klub iz „grada automobila“ ostavio u igri pred revanš susret.

„Bez valjanog razloga pravimo sebi probleme. Moramo međusobno popričati i poraditi na dizanju samopouzdanja. Eliminicija i ispadanje u ovoj fazi takmičenja svakako nije bilo planirano, ali sada moramo gledati naprijed. U nedjelju je već nova utakmica na koju se moramo fokusirati i skoncentrisati“, kazao je bh. reprezentativac, Vedad Ibišević nakon remija sa Rijekom u revanšu susretu play-offa Europa lige.

Nakon poraza u prvom susretu sportski dirketor Stuttgarta Fredi Bobić, koji je karijeru okončao upravo u Rijeci, kazao je kako je poraz od 2:1 blamaža za njegov tim, a sada nakon eliminacije od kluba sa Kantride isto tvrdi i cijela njemačka sportska javnost.

Klub našeg reprezentativca još ima jednu šansu da se nađe u grupnoj fazi, a to je da se ime VfB Stuttgarta nađe na listiću koji će biti izvučen na mjesto koje je ostalo upražnjeno suspenzijom Fenerbahcea. Žrijeb će se održati sutra u devet časova.

izvor: sportsport.ba
tačno.net
Autor/ica 30.8.2013. u 07:04