Ibišević: Latvija nam sigurno neće pokloniti bodove; Pjanić: Latviju moramo pobijediti

Autor/ica 9.9.2012. u 15:15

Ibišević: Latvija nam sigurno neće pokloniti bodove; Pjanić: Latviju moramo pobijediti

 

Nakon ubjedljive 8:1 pobjede u Vaduzu nad Lihtenštajnom, izabranici Safeta Sušića nisu puno slavili, već su odmah po povratku odradili trening (igrači koji nisu igrali u petak), a na jutrošnjem treningu na Grbavici svi su se pojavili.
 
Novinarima je utiske o prvoj utakmici prenio napadač Stuttgarta Vedad Ibišević, inače vlasnik jednog od dva hat-tricka u Vaduzu.
 
“U Lihtenštajnu smo dosta dobro odigrali, no ta utakmica je već iza nas. Dakle, ne gledamo nazad, samo naprijed. Slijedi nam utakmica s Latvijom, koja je od velike važnosti za nas. Latvija je mnogo teži protivnik od Lihtenštajna i sigurno nam neće pokloniti bodove. Moramo biti jako oprezni, ali nadam se da ćemo uz veliku podršku s tribina doći do nova tri boda”, kazao je Ibišević, kojeg raduje činjenica da ćemo u Zenici biti jači za nekoliko standardnih igrača:
 
“Svaki igrač će nam dobro doći. Zadovoljan sam što se u konkurenciju vraćaju Lulić, Medunjanin i Mujdža”, istakao je Ibišević, osvrnuvši se na kraju na dobre rezultate bh. reprezentacija.
 
“Svi uspjesi, kako nas, tako i mlade reprezentacije, ali i košarkaške i odbojkaške su odlična stvar za našu državu. Presretan sam zbog toga, ali sam isto tako siguran da će to u budućnosti postati normalna stvar, a ne neki izuzetak”.
 
“Veoma dobra stvar je to što smo ubjedljivo pobijedili Lihtenštajn, tri boda su na našem kontu, a cilj nam je šest bodova iz prva dva susreta, što znači da Latviju moramo pobijediti”, kazao je Miralem Pjanić na današnjem treningu, dodavši:
 
“Imamo još dva dana do utakmice i siguran sam da ćemo se dobro pripremiti. Nema laganih utakmica, tako da Latviju moramo ozbiljno shvatiti. Ne radi se o neozbiljnom protivniku i samo ukoliko maksimalno uđemo u susret, možemo doći do tri boda. Na Bilinom Polju moramo igrati našu igru, što znači da moramo imati veliki posjed lopte i ukoliko tako bude, rezultat neće izostati. Dobra stvar je to što se u ekipu vraćaju pojedini igrači”.
 
“Očekujem veliku podršku s tribina i nadam se da ćemo se nakon susreta zajedno radovati”, dodaje Pjanić.
Autor/ica 9.9.2012. u 15:15