Ibišević posljednji put zabio upravo Bavarcima

tačno.net
Autor/ica 12.9.2014. u 09:29

Ibišević posljednji put zabio upravo Bavarcima

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević ovih je dana u žiži njemačke sportske javnosti kojoj se obratio putem društvenih mreža u želji da demantuje izmišljeni intervju sa njim koji je objavio Tutto Mercato.

Strijelac jedinog gola u posljednjoj blamaži fudbalske reprezentacije BiH na otvaranju kvalifikacija je u svom obraćanju kazao kako je ima ponuda, ali da je ostao u Stuttgartu je uživa igrati tamo, te tako demantovao izmišljeni intervju u kojem je navodno rekao kako ima više ciljeve.

Ibišević je već dugo vremena bez postignutog gola u Bundesligi, a njegov post traje ravno 810 minuta. Upravo ova činjenica dodatno je naoštrila pera njemačkih novinara na čijem udaru se našao Zmaj.

Imao je fudbaler rođen u Vlasenici i ranije u svojoj bundesligaškoj karijeri dugih perioda bez gola. Ipak, ova dug nije imao nikada. Najduži do sada je bio u sezoni 2009/10 kada je bh. bombarder na gol čekao 711.

Svoj posljednji gol Ibišević je dao u prošloj sezoni i to Bayernu. Možda je vrijeme da se loš niz prekine upravo na gostovanju na Allianz-Areni kod aktuelnog šampiona Njemačke.

U klub se nakon reprezentativnog razočarenje vratio s golom Kipranima, i dva pogotka Lihtenštajnu u prijateljskom duelu. Nadati se da će Ibišević crnu seriju Bundesligi prekinuti u subotu u Minhenu.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 12.9.2014. u 09:29