Ibišević s ukupno tri pogotka odveo Švabe u grupnu fazu

Autor/ica 28.8.2012. u 20:31

Ibišević s ukupno tri pogotka odveo Švabe u grupnu fazu

 

Dinamo i Stuttgart odigrali su uzvratnu utakmicu play-offa Evrpske lige u Moskvi. Nijemci su sačuvali prednost 2:0 iz prvog susreta i plasirali se u grupnu fazu.

Švabe su na Mercedes-Benz Areni s dva pogotka Vedada Ibiševića stekle prilično sigurnu prednost, a ove sezone očajni Dinamo nije uspio ni u Moskvi napraviti nešto više. 
 

Kuranyi i Kokorin su zaprijetili gostima u uvodnim minutama, a do kraja prvog dijela Moskovljani su pokušavali da ugroze gol gostiju, no na odmor se otišlo kod rezultata 0:0. Najbolju priliku za Stuttgart u prvom dijelu imao je Harnik, kaa je u 27. minuti pogodio stativu.

Na početku drugog dijela Noboa pogađa prečku i Stuttgart je imao dosta sreće. I dok su Rusi pokušavali na sve načine doći do vodstva, gosti su ih kaznili. U 64. minuti Ibišević je pogodio na asistenciju Gentnera i Nijemcima s ukupno tri gola u dvije utakmice odveo Stuttgart u grupnu fazu.
 
Kod Moskovljana je u 67. minuti ušao naš reprezentativac Zvjezdan Misimović, a desetak minuta kasnije Miske je imao jedan pokušaj, no neprecizan. DInamo je preko Aleksandera Kokorina stigao do poravnanja u 77. minuti.
 
Odmah nakon gola Ibiševića kod gostiju mijenja Brazilac Cacau. U finišu utakmice Misimović je snažno pucao s 30-ak metara, no nije uspio ni taj pokušaj. 
 
Evropska liga, play-off, uzvratne utakmice:
Dinamo – Stuttgart 1:1 (Kokorin 77/ Ibišević 64)
Autor/ica 28.8.2012. u 20:31