Ibrahimović o “dobivenom ratu s BiH”: Tanković je jackpot

tačno.net
Autor/ica 5.3.2014. u 08:49

Ibrahimović o “dobivenom ratu s BiH”: Tanković je jackpot

Šveđani su dobili “rat” za mladog napadača Muamera Tankovića, nogometaša Fulhama koji je umjesto BiH odabrao Švedsku.

Tanković je jučer kazao da mu je Edin Džeko obećao raj, a da mu je Zlatan Ibrahimović rekao samo jednu riječ: da odluči srcem. I odlučio je. Pogrešno, što se nas tiče. Ibrahimović je na današnjoj konferenciji za novinare uoči prijateljske utakmice s Turskom govorio baš o Tankoviću.

“Što se tiče Tankovića, najvažnije je u ovom slučaju da on misli kako je donio pravu odluku. Ko je zvao i šta obećavao je najmanje bitno. Najvažnije je da je donio pravu odluku i da nastavi igrati. Fokusirat će se sada nakon ovoga više na klub, gdje se razvija i gdje bi trebao postati igrač kakvog svi očekuju”, rekao je Ibrahimović.

Upitan je od jednog novinara da li je Tanković jackpot za Švedsku.

“Da, mislim da je tako. Mnogo stvari se dešavalo, posebno u medijima i na terenu. Svi smo uzbuđeni, radujemo se narednim utakmicama i želimo dosta toga ostvariti. Smatram da on želi igrati, da želi pokazati da pravi razliku i da je mnogo bolji od ostalih, kao što i ja za sebe mislim. Mogu mu samo reći da bude strpljiv, još uvijek je mlad i trenutno reprezentacija nije toliko bitna, već klub. Tu bi trebao više posvetiti pažnju i da se razvija još više”, dodao je Zlatan, te nastavio:

“Njegov dolazak je za nas premija i pravi jackpot. Kada sam ja stigao u reprezentaciju, nije bilo mnogo igrača kojima se to svidjelo. Bio sam mlad igrač sa drugačijim stavom i nisam bio slabić i imao sam drugačiji stil igre od svih drugih. Otvorio sam vrata ostalim mladim igračima i kasnije su svi dobili šansu i uvijek morate svoju priliku iskoristiti kada dođe vrijeme za to”.

Šta biste rekli ako biste sreli sada 18-godišnjeg Zlatana? “Ha ha. Ne znam. Bio bih sretan da sebe ponovo vidim kao 18-godišnjaka. Vjerovatno bih već vidio svijetlu budućnost pred sobom.”.

Zlatna lopta?

“Sretan ću biti ako buem igrao kao i sada što igram. Želim da mi ova sezona bude bolja od prethodne. Srušio sam rekord po broju golova u onosu na prošlu i nadam se da ću nastaviti sa ovakvim igrama, a na drugima je da odluče ko će osvojiti Zlatnu loptu. Starim, ali sve sam bolji. Ja sam kao vino”, kazao je na kraju napadač PSG-a.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 5.3.2014. u 08:49