Igrači odlično rade, pobjednički duh vratio se u tim

tačno.net
Autor 9.6.2014. u 11:30

Igrači odlično rade, pobjednički duh vratio se u tim

Čim se neko od igrača požali i na najmanju bol naš ljekarski tim reaguje. Ništa ne želim rizikovati, tako da intenzivnijeg rada često poštedim neke od igrača. Za sada sve ide po planu. Atmosfera je dobra, rekao je Safet Sušić, selektor BiH za AA u Guaruji

Bakir Tiro

Igrači odlično rade na treninzima i nemamo apsolutno nikakvih problema, istakao je u Guaruji Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja će nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu ovdje u Brazilu.

„Pošto su i juče radili dobro i u nešto jačem tempu odlučio sam danas otkazati prijepodnevni trening kako bi se naši igrači zasluženo odmorili“, rekao je Sušić.

Jučerašnji trening propustio je Miralem Pjanić. Međutim, selektor Sušić kaže da je kreator bh. igre bio na preventivnoj poštedi, te da nije riječ o povredi vrijednoj spomena.

„Čim se neko od igrača požali i na najmanju bol naš ljekarski tim reaguje. Ništa ne želim rizikovati, tako da intenzivnijeg rada često poštedim neke od igrača. Za sada sve ide po planu. Atmosfera je dobra. Nakon pobjeda nad Obalom Slonovače i Meksikom pobjednički duh vratio se u tim što je veoma bitno pred naš prvi nastup na Mundijalu, odnosno uoči utakmice sa Argentinom“, kazao je Sušić.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine danas od 17:30 sati po ovdašnjem vremenu (23:30 po srednjoevropskom) obavit će trening u kampu u Guaruji, a sutra od 18 sati odigrat će posljednji kontrolni susret pred SP. Popularnim „zmajevima“ sparingovat će mladi tim Santosa, ekipe za koju je svojevremeno nastupao slavni Pela. Do odlaska u Barcelonu fudbaler Santosa bio je i Neymar, danas prva zvijezda reprezentacije Brazila od koje nacija očekuje da osvoji šestu titulu prvaka svijeta.

AA

tačno.net
Autor 9.6.2014. u 11:30