“Imamo snage za mnogo više nego što smo pokazali”

tačno.net
Autor 13.3.2015. u 12:11

“Imamo snage za mnogo više nego što smo pokazali”

Boosanskohercegovački nogometni reprezentativac Edin Džeko optimist je kada je u pitanju nastavak kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Reprezentacija BiH je loše započela kvalifikacije i osvojila samo dva boda iz četiri meča, a Džeko navodi da će njegovi suigrači i on do kraja pokušati nanizati šest pobjeda. Priliku za prvu pobjedu u kvalifikacijama imat će 28. marta u Andori.

– Imamo snage za mnogo više nego što smo pokazali. U ovom ciklusu, zbog raznih stvari, nismo ispoljili kvalitet koji posjedujemo. Nismo imali ni sreće, ali svima onima koji su sumnjali i koji sumnjaju u našu želju želimo pokazati koliko i znači igranje za reprezentaciju, a znamo da to možemo samo pobjedama – kazao je Džeko u intervjuu za “Dnevni Avaz”.

Dodaje da je trenutno najvažnije da svi igrači na okupljanje dođu zdravi, “jer smo najbolji samo kada smo kompletni”.

– To što neki od reprezentativaca ne igraju za svoje klubove, ne osjeti se u reprezentaciji, jer za “Zmajeve” igramo srcem – dodaje Džeko.

Napadač bh. reprezentacije navodi da igrači uvijek žele da budu na nivou na kojem su navijači.

– Oni su uvijek na najvišem. Hajde da se ne osvrćemo na ono što je bilo, već na ono što će biti. Očekuje nas šest utakmica, u kojima moramo igrati najbolje što znamo i ostvariti najmanje pet pobjeda i u Belgiji ne izgubiti. Dok god postoji šansa za plasman na Euro, ja ću vjerovati da možemo u Francusku i neću gubiti nadu – kazao je bh. reprezentativac.

sport.ba

tačno.net
Autor 13.3.2015. u 12:11

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija