Iranski mediji: Dobili smo tešku grupu, BiH je evropska nogometna zvijezda u usponu

tačno.net
Autor/ica 7.12.2013. u 13:25

Iranski mediji: Dobili smo tešku grupu, BiH je evropska nogometna zvijezda u usponu

Iranci podsjećaju da bi se u slučaju prolaza iz grupe ”F” u narednog krugu takmičenja sastali sa nekom od reprezentacija iz grupe ”E” gdje se nalaze Švicarska, Ekvador, Francuska i Honduras

Nakon što su poznate grupe za Svjetsko prvenstvo (SP) u 2014. godine, gdje je Iran nastupati u grupi ”F”, zajedno sa Bosnom i Hercegovinom, Argentinom i Nigerijom, poznati iranski mediji pišu kako su dobili “jednu od najtežih grupa na SP”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Iranci su dobili, zaista, tešku grupu na Mundijalu u Brazilu naredne godine nakon žrijeba u Costa do Sauipe u petak”, navodi poznati iranski list “Persian Football”.

List ističe da je u grupi ”F” favorit za prvo mjesto reprezentacija Argentine za koju tvrde da je “svjetski nogometni gigant”.

“Osim giganta iz Južne Amerike, dobili smo još Nigeriju, koja je afrički velikan, kao i selekciju Bosne i Hercegovine koja je evropska rastuća zvijezda”, pišu iranski mediji.

Iranci podsjećaju da bi se u slučaju prolaza iz grupe ”F” u narednog krugu takmičenja sastali sa nekom od reprezentacija iz grupe ”E”, gdje se nalaze Švicarska, Ekvador, Francuska i Honduras.

Podsjećaju da će ekipa koju predvodi selektor Carlos Queiroz prvu utakmicu igrati protiv Nigerije 16. juna, protiv Argentine pet dana poslije i protiv selekcije BiH 25. juna.

tačno.net
Autor/ica 7.12.2013. u 13:25