Isco je sve ono što je Modrić trebao biti

tačno.net
Autor/ica 30.11.2013. u 10:07

Isco je sve ono što je Modrić trebao biti

“ISCO vođa Reala”, “Nema Ronalda, ali tu je Isco”, “Modrić se vraća u Iscovo vrijeme”, samo su neki od naslova novinara oduševljenih 21-godišnjim Francisom Romanom Alarconom Suarezom Iscom.

Na Santiago Bernabeu Isco je stigao krajem lipnja ove godine, a već u debiju pokazao je kako Real nije pogriješio što je Malagi za njega platio 30 milijuna eura. Na premijeri protiv Betisa Isco je oduševio navijače asistencijom i pobjedničkim golom u pobjedi 2:1.

U 12 prvenstvenih utakmica postigao je pet golova uz tri asistencije, a u Ligi prvaka se dva puta upisao u strijelce. Upravo je njegov posljednji gol Galatasarayu jedan od najljepših ove sezone kada se sjajno oslobodio svojih čuvara.

I dok je Isco za 1091 minutu na travnjaku postigao sedam golova, Luka Modrić je odigrao posljednjih 1710 minuta bez gola. Kada tome dodamo i 270 minuta iz prošle sezone, 28-godišnjeg hrvatskog veznjaka još samo 20 minuta dijele od jubilarnih dvije tisuće minuta bez postignutog gola. Od njegovog posljednjeg gola Malagi prošlo je više od pola godine…

Modrić u Realu igra bez hrabrosti, “alibi igru” i dodaje loptu prvom do sebe. Nije ni sjena nekadašnjeg vođe Tottenhama i nogometaša koji je bio prevaga na travnjaku i gospodar sredine terena. “Stidljivu” igru iz Reala Modrić je prenio i u reprezentaciju, pa su Hrvatsku u Brazil odveli neki drugi igrači.

Modrić još uvijek nije zacementirao mjesto u prvoj momčadi Reala, ono što je Isco uspio već nakon prve utakmice u kraljevskom dresu. A vremena za Modrićevu igru koja ne predstavlja nikakvu opasnost suparničkim momčadima više nema, jer svoju priliku da zaigraju uz nedodirljivog Xabija Alonsa čekaju Illarramendi i Casemiro.

Navijači žele golove i pobjede, Isco zabija golove i donosi bodove. Modrić ne…

index.hr

tačno.net
Autor/ica 30.11.2013. u 10:07