Isports: BiH je fudbalski fenomen koji će iznenaditi mnoge u Brazilu

tačno.net
Autor 17.12.2013. u 09:39

Isports: BiH je fudbalski fenomen koji će iznenaditi mnoge u Brazilu

Poznati američki sportski portal posebnu pažnju posvećuje reprezentaciji BiH napominjući da su Edin Džeko i Miralem Pjanić igrači koji će pružiti odlične igre i zadiviti cijeli svijet u Brazilu

Sportski portal Isports piše kako je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine “fudbalski fenomen koji će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine iznenaditi mnoge selekcije”, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Argentina je izabrana u lakšu grupu u kojoj ima šansu da se plasira u naredni krug u Brazilu. Timovi kao što su Iran, BiH i Nigerija sigurno da nisu velike svjetske reprezentacije, ali su se našle na Mundijalu jer svaka od njih ima poseban stil igranja i svoje nacionalne zvijezde”, ocjenjuje se na početku teksta.

Međutim, dodaje se da selekcija Argentine ima vrlo nezgodna i loša iskustva na SP sa reprezentacijama koje nisu “svjetske sile” podsjećajući na Mundijal 2002. godine kada je Švedska diskvalificirala Argentinu koju su mnogi smatrali velikim favoritom.

Ovaj poznati američki sportski portal posebnu pažnju posvećuje reprezentaciji BiH napominjući da su Edin Džeko i Miralem Pjanić igrači koji će pružiti odlične igre i zadiviti cijeli svijet u Brazilu.

“Džeko je najveći talenat koji BiH trenutno ima u svojim redovima. Zvijezda Manchester Citija je u velikoj formi u svojoj karijeri i već sada ima status legende u svojoj domovini. I pored značajne visine, ovaj napadač posjeduje odlične tehničke kvalitete i preglednost u igri što ga čini opasnim oružjem za protivničke timove. Ima odličan udarac glavom što bi mogao biti problem za Argentinu koja nema dovoljno visokih igrača u odbrani”, piše ovaj portal te napominje da će Pjanić zasigurno pokazati veliki talenat na SP-u.

“Miralem Pjanić je mlada bh. zvijezda koja trenutno igra za talijansku Romu. Već je dokazao svoje izrazite sposobnosti i raznolikost pokreta na terenu. Može igrati i kao organizator igre ali i kao polunapadač, ima snažan šut sa distance i poznat je po prelijepim završnim pasovima”, navodi se u tekstu.

U nastavku se napominje kako je reprezentacija Argentine favorit u grupi F uz naglasak kako bi ipak ova nacionalna selekcija uz najmanju grešku mogla ostati bez plasmana iz grupe. U tekstu se naglašava kako će i najmanje greške vjerovatno odlučiti dvije reprezentacije u grupi F koje će se plasirati u naredni krug takmičenja na SP-u.

“Argentina je trenutno u dobroj formi, ali će sigurno morati zadržati potpunu koncentraciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu jer bi ih svaka greška mogla koštati, čak i kvalifikacija u naredni krug među 16 najboljih u svijetu”, ocjenjuje Isports.

Navodi se da je i BiH jedna od reprezentacija koje bi mogle iznenaditi i samu Argentinu koju mnogi već sada vide u polufinalu ili čak finalu SP-a u Brazilu.

“Bosna je fudbalski fenomen čije mlade zvijezde obećavaju svijetlu budućnost za svoju nacionalnu selekciju. Bosanci će sigurno iznenaditi mnoge na svome putu u Brazilu”, naglašava se u tekstu u kojem se analiziraju reprezentacije u grupi F u kojoj se nalazi i BiH.

U tekstu se dodaje da u grupi F u redovima Nigerije posebnu pažnju privlači John Obi Mikel, kapiten afričke selekcije koji je na čelu srednjeg reda svoga tima koji bi, navodi se, mogao pružiti dobre igre u Brazilu.

Također se u tekstu napominje kako je reprezentacija Irana zasigurno najslabiji tim u grupi F, dok se u toj selekciji najviše govori o Ashkanu Dejagahi koji igra za Fulham u engleskoj Premier ligi.

tačno.net
Autor 17.12.2013. u 09:39