Istanbul: Navijači dočekali Drogbu

tačno.net
Autor/ica 9.2.2013. u 09:18

Bivši poznati nogometaš engleskog Chelsea jednu sezonu proveo je u Kini, a njegov dolazak u Galatasaray će značiti i njegov povratak u Ligu prvaka.

Novi član Galatasaraya Didier Drogba stigao je danas kasno popodne na Aerodrom Ataturk u Istanbulu, javio je reporter agencije Anadolija (AA).

Navijači istanbulskog Galatasaraya s nestrpljenjem su očekivali  dolazak nove akvizicije ovog kluba, Drogbe, koji je sa reprezentacijom Obale Slonovače upravo okončao nastup na Afričkom kupu nacija. Drogba je kratko pozdravio okupljene navijače, nakon čega je napustio Aerodrom Ataturk.

Dolazak zvijezde pratile su brojne novinarske ekipe. Uporedo s tim, ”Galatasaray Store” je postavio mobilno prodajno mjesto na Aerodromu Ataturk na kojem prodaje dresove ovog kluba s brojem 12, koji će nositi Drogba.

Bivši poznati nogometaš engleskog Chelsea jednu sezonu proveo je u Kini, a njegov dolazak u Galatasaray će značiti i njegov povratak u Ligu prvaka. Galatasaray će u osmini finala tog takmičenja igrati protiv njemačkog Schalkea.

AA

Foto: Corbis

tačno.net
Autor/ica 9.2.2013. u 09:18