Istinski fenomen: Niko nema navijače kao BiH!

tačno.net
Autor/ica 11.9.2013. u 10:15

Istinski fenomen: Niko nema navijače kao BiH!

Da su reprezentativne selekcije ”svetinja” za sve Bosance i Hercegovce, odavno je poznato. Ipak, podrška koju imaju fudbalski Zmajevi, zaista bi se mogla okarakterisati kao nešto neviđeno i kao istinski fenomen u svijetu fudbala.

Tokom svih godina naš tim je imao veliku podršku bez obzira gdje igramo. Širom Evrope pa sve do daleke Amerike, a uskoro nadamo se i u Brazilu, BH Fanaticosi i svi simpatizeri bh. reprezentacije su u velikom broju pohodili stadione i pravili sjajnu atmosferu, koja je u čudu ostavljala protivničke igrače, ali i navijače i što je vrlo često bila prevaga u korist naših Zmajeva.

I sinoćnji meč u Žilini nije bio izuzetak, već potvrda da bez ikakvog pretjerivanja niko nema navijače kao BiH. Čak ni mnogo veće fudbalske velesile i mnogo veće i mnogoljudnije zemlje se ne mogu pohvaliti takvom podrškom, takvim fudbalskim fanatizmom i tako izraženim patriotizmom koji pokazuju Bosanci i Hercegovci.

“Priznajem da nikada nisam ovo doživio. Igrali smo kući pred bosanskom publikom. Ne znam za koga ni gdje sam igrao”, kazao je ogorčeni 28-godišnji reprezentativac Slovačke Adam Nemec nakon sinoćnje utakmice u kojoj je 7000 bh. navijača okupiralo stadion u Žilini. Riječi koje možda i najbolje opisuju kult reprezentacije prisutan kod naših navijača, koji su po nepisanom pravilu naš 12. igrač i kod kuće i na strani.

Kada tome dodamo snagu i kvalitet našeg tima, zajedništvo i ljubav prema domovini, jasno je da ova mala, ali po svemu ostalom zemlja velikog srca ima nešto što drugi nemaju i što je dodatna snaga i u trenucima kad je najteže.

 

 

scsport.ba

 

tačno.net
Autor/ica 11.9.2013. u 10:15