Italija i Kostarika igraju ključnu utakmicu u Grupi D, Francuska želi osigurati prolaz

tačno.net
Autor/ica 20.6.2014. u 10:08

Italija i Kostarika igraju ključnu utakmicu u Grupi D, Francuska želi osigurati prolaz

Tri utakmice 2. kola na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu biće odigrane večeras. U grupi D sastaju se Italija i Kostarika, a u okviru grupe E Švicarska će igrati protiv Francuske, te Honduras protiv Ekvadora.

Grupa D

U okviru Grupe D Urugvaj je sinoć savladao Englesku i tako značajno povećao svoje šanse za plasman u osminu finala. Englezi su se nakon sinoćnjeg poraza, drugog po redu, oprostili od SP-a.

Večerašnja utakmica između Italije i Kostarike mogla bi donijeti mnogo jasniju sliku kada je riječ o ekipama koje će proći u drugi krug takmičenja. Neriješen ishod bi najviše odgovarao Urugvaju, dok će ekipa koja pobjedi osigurati prolaz u osminu finala SP-a.

Tabela: 

Kostarika 3 (-1)
Italija 3 (-1)
Urugvaj 3
Engleska 0

Grupa E

Kada je riječ o Grupi E, Francuska i Švicarska se nalaze u veoma dobroj poziciji sa tri boda prednosti u odnosu na rivale. Ulogu favorita Francuzi će večeras morati opravdati upravo protiv Švicaraca, a u slučaju da pobjede, osigurali bi plasman u osminu finala.

Dvije ekipe iz ove grupa koje su u 1. kolu poražene, Honduras i Ekvador, imaju imperativ pobjede u međusobnom susretu. Poražena ekipa neće imati šanse za plasman u osminu finala SP-a.

Tabela:

Francuska 3
Švicarska 3
Ekvador 0
Honduras 0

Raspored večerašnjih utakmica na SP:

Grupa D: Italija – Kostarika 18:00
Grupa E: Švicarska – Francuska 21:00, Honduras – Ekvador 00:00

klix.ba

 

tačno.net
Autor/ica 20.6.2014. u 10:08