Italijani su kraljevi trgovanja, Dzeko je pravi primjer

tačno.net
Autor/ica 3.8.2015. u 09:59

Italijani su kraljevi trgovanja, Dzeko je pravi primjer

U narednim satima bosanskohercegovački nogometni reprezentaitvac Edin Džeko (29) bi trebao da potpiše za Romu.

Agilna uprava Rome na čelu s direktorom Walterom Sabatinijem uspjela je očito da omekša čelnike Manchester Cityja, koji su na kraju ipak spustili cijenu za Džeku. Jasno, Italijani znaju da trguju, da se cjenkaju i da dovode igrače i za koje nekad nemaju dovoljan iznos, što je ranije znao biti slučaj s Milanom, Juventusom, Interom…

Na Etihadu su u početku tražili oko 30 miliona eura za bh. reprezentativca, ali Il Tempo piše da je Roma uspjela da nagovori City da spusti cijenu na nekih 18 miliona eura, s tim što će biti i dodatnih pet miliona bonusa, a to će ovisiti o Džekinim nastupima u rimskom klubu.

Navodno je sve dogovoreno između klubova, Džeko je još ranije prihvatio uslove Rome, pa je jedino ostalo da vijest o transferu zvanično potvrdi neko od klubova, te da Džeko potpiše ugovor s Italijanima.

Trener Rome Rudi Garcia izrazio je želju da se Džeko pridruži timu do srijede u Barceloni na predsezonskoj turneji. Roma će za četiri dana odmjeriti snage s Barcelonom u prijateljskom susretu i, ko zna, možda Džeko zaigra upravo u toj utakmici.

Džeko je u Cityju proveo četiri godine, postigao je 50 premierligaških golova u 130 utakmica, te je s Građanima slavio titule Premiershipa u sezonama 2011/12 i 2013/14. Ranije je osvajao Bundesligu s Wolfsburgom, a to se desilo u sezoni 2008/09, kada je bio i najbolji strijelac njemačkog prvenstva.

sportsport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 3.8.2015. u 09:59